Διατηρείται ο Αστυνομικός Σταθμός Βιλίων και λειτουργεί με επιτυχία η Κινητή Αστυνομική Μονάδα μετά τις ενέργειες της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη.

10/12/2015  222
Διατηρείται ο Αστυνομικός Σταθμός Βιλίων και λειτουργεί με επιτυχία η Κινητή Αστυνομική Μονάδα μετά τις ενέργειες της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη.

«Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ενάντια στην απόφαση για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων. Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Παλέψαμε για τον τόπο μας και έτσι όχι μόνο ο Σταθμός θα διατηρηθεί αλλά ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και η Κινητή Αστυνομική Μονάδα με πολύ καλά αποτελέσματα...» δήλωσε η Δήμαρχος.

Από τον Απρίλιο είχε ανακοινωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αφορούσε στις συμπτύξεις και καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα Α.Τ. που αντιμετώπιζε τον κίνδυνο κατάργησης του ήταν εκείνο της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων. Η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να στοιχειοθετήσει την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του εν λόγω Σταθμού και να διεκδικήσει την εξαίρεσή του από τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε αμέσως, καθώς επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, στο γραφείο του, θέτοντας το ζήτημα υπόψη του και διεκδικώντας την διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων. Το ζήτημα επανήλθε και τέθηκε εκ νέου και απολύτως εμπεριστατωμένα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Δήμαρχος με τον κ. Πανούση στο Δημαρχείο της Μάνδρας.
Από τότε και μέχρι σήμερα, η κ. Κριεκούκη πραγματοποίησε επανειλημμένες επισκέψεις, συναντήσεις και συνομιλίες τόσο με την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου, τον Υπουργό κ. Τόσκα και τους Γενικούς Γραμματείς, όσο και με όλους τους αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους προκειμένου να καταφέρει την συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων. Όλες οι προσπάθειες εν τέλει, όχι απλώς απέδωσαν καρπούς - και έτσι παραμένει σε λειτουργία ο νευραλγικός αυτός Σταθμός – αλλά κατορθώθηκε η εφαρμογή ενός νέου σχεδιασμού αστυνόμευσης.

Για πρώτη φορά στην Αττική έχει λειτουργήσει στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας Κινητή Αστυνομική Μονάδα. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Πρόκειται για μία νέα δομή που σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας αλλά και την καλύτερη αποδοτικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών (όπως την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, την καταγραφή ιδιαίτερων προβλημάτων, την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες, τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν, την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης κ.α.)

Η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη δήλωσε σχετικά με το θέμα:
«Ο Δήμος μας με την τεράστια έκταση, τους διάσπαρτους Οικισμούς, την εγγύτητα με την πρωτεύουσα, χωρίς να αναφέρω καθόλου την αύξηση – δυστυχώς- της εγκληματικότητας, είναι πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη εγκληματικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών. Χρειαζόμαστε ενίσχυση και ενδυνάμωση των ήδη υπαρχουσών αστυνομικών δομών...όχι κατάργησή τους. Η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων ήταν ένα λογικό, θεμιτό και απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα των δημοτών μας...Δεν θα μπορούσαμε παρά να παλέψουμε γι’ αυτό, ώστε να ξανανιώσουμε όλοι ασφαλείς... Είμαι χαρούμενη που τα καταφέραμε... Επίσης νιώθω βαθιά ικανοποίηση ότι οι νέες Κινητές Αστυνομικές Μονάδες που έχουν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και καλύπτουν τις πραγματικά μεγάλες ανάγκες μας, δίνοντας ένα ασθημα ασφάλειας όχι μόνο στους πολίτες του αστικού ιστού αλλά και στους κατοίκους των οικισμών μας».