Ξεχείλισαν τα συναισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα παιδιά-προσφυγόπουλα στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

15/12/2015  252
Ξεχείλισαν τα συναισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα παιδιά-προσφυγόπουλα στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας διοργάνωσε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» μία εκδήλωση που είχε έναν ιδιαίτερο σκοπό. Την Αρωγή στα παιδιά-προσφυγόπουλα. Η δράση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τη UNICEF και την ΕΡΤ, η οποία εντάσσεται στον μεγάλο τηλεμαραθώνειο που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 από το 2ο κανάλι της ΕΡΤ.

Η δράση είχε ξεκινήσει πρίν από αρκετές ημέρες και η εκδήλωση – ημερίδα της Κυριακής αποτέλεσε το αποκορύφωμα της προσπάθειας κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Όλες αυτές τις ημέρες ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ της UNICEF ταξίδεψε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, φιλοξενήθηκε στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Παράλληλα, οι μαθητές συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργητικά δημιούργησαν εικαστικές κατασκευές οι οποίες εκτέθηκαν στο χώρο του Θεάτρου και βίντεο το οποίο προβλήμθηκς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι δημιουργίες των παιδιών είχαν θέματα όπως η πολυπολιτισμικότητα, η ιδιαιτερότητα, η ισότητα, τα δικαιώματα του παιδιού και προκάλεσαν την συγκίνηση των παρευρισκομένων με την ευαισθησία, τη φαντασία και την οξεία ματιά τους.

Βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν, εκτός από τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Γιάννα Κριεκούκη, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, κ. Γρηγόρης Φελώνης και ο δημοσιογράφος, κ. Σταύρος Λυγερός. Οι εύστοχες, άλλοτε συναισθηματικές και άλλοτε ρεαλιστικές, τοποθετήσεις των ομιλητών προκάλεσαν την συγκίνηση αλλά και τον βαθύ προβληματισμό των παρευρισκομένων. Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παράλληλα με πολιτικές, ρεαλιστικές αναλύσεις της σύγχρονης κατάστασης δημιούργησαν ανάλογα συναισθήματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος, πατέρας Δημήτριος Μπίλης, ο Βουλευτής κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ι. Αδάμ, Π. Ρόκας, Ελ. Ρουμελιώτη, Αγγ. Παπακωνσταντίνου, οι Πρόεδροι των ΝΠ, κ.κ. Αλ. Νερούτσου, Μελ. Παπακωνσταντής, οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Μάνδρας και Βιλίων, κ.κ. Παχής και κ. Γκιόκας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ερυθρών, κ. Γκιόκας ο δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κανάκης, Διευθυντές των Σχολείων, Πρόεδροι Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Γονέων.