Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια έγινε η εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Σμηναγού Ι.Σακελλαρίου

08/11/2016  217
Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια έγινε η εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Σμηναγού Ι.Σακελλαρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης και εθνικής περηφάνιας αποτίθηκε ο οφελούμενος φόρος τιμής,στην μνήμη του Βιλιώτη Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου που χτυπήθηκε από τα εχθρικά πυρά και κατέπεσε στην περιοχή Ζίτσας Ιωαννίνων με αποτέλεσμα τον ηρωικό του θάνατο.
Η Δήμαρχος φανερά συγκινημένη τόνισε στην ομιλία της: «Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι γιορτή...είναι ένα προσκύνημα στην Ιστορία, στην Θυσία και στην Δόξα αυτού του τόπου. Είναι ένα μάθημα Μνήμης και Περηφάνιας για όλους μας.
Η Ιστορία γράφεται από ανθρώπους ... Ανθρώπους άξιους, υπερήφανους, ηθικούς, αγωνιστές, πατριώτες.... τέτοιους ανθρώπους βγάζει ο τόπος μας... Έναν τέτοιον άνθρωπο ήρθαμε να τιμήσουμε σήμερα εδώ...» αναφερόμενη στον Ιωάννη Σακελλαρίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο ομώνυμο μνημείο στα Βίλια, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εψάλη Τρισάγιο στο Μνημείο του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου.
Στη συνέχεια και στο πλαίσιο των χαιρετισμών η κ. Κριεκούκη αναφέρθηκε στα ιστορικά δεδομένα της εποχής του 40,τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου αλλά και τα χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να φανούμε αντάξιοι της Ελληνικής Ιστορίας και των Ηρώων της. Μπορεί αυτό να μοιάζει δύσκολο, αδύνατο και ακατόρθωτο.... Όμως δύσκολο και αδύνατο δεν φαινόταν και το Έπος του 40;;; Αλλά τελικά δεν ήταν ακατόρθωτο. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος είμαστε όλοι εμείς και όλοι μαζί είμαστε και μπορούμε να είμαστε μια περήφανη Ελλάδα».
Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε και η ομιλία του απόστρατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων Μειντάνη Δημοσθένη με τις αναφορές του τόσο στον ηρωισμό του Ιωάννη Σακελλαρίου αλλά και της οικογένειάς του.

Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων,τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων,ο υποδιοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος Ιωάννης Βαμβάκος,ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ζίτσας Αθήνας κ. Τσέλιος ,ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας Περικλής Νούλης,Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κ.κ. Γκιόκας Ιωάννης,Μπεθάνης Μελέτιος,Μειντάνης Α. και ο Διοικητής του Α.Τ.Βιλίων.

Εκτός της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκης παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Παπακωνσταντίνου Αγγελική, Ρόκας Περικλής και Αδάμ Γιάννα,ο Πρόεδρος του ΔΣ Τσαντίλας Γεώργιος , η Αντιπρόεδρος ΔΟΚΑΠ Νερούτσου Αλεξία, ο Πρόεδρος ΤΣ Μάνδρας Παχής Νικόλαος, οι Πρόεδροι της Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Παπακωνσταντής Μελέτης και Δούκας Αναστάσιος και η Δημοτική Σύμβουλος Στάθη Ερασμία.