Με περηφάνια και λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλες τις Ενότητες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας η 28η Οκτωβρίου.

30/10/2017  786
Με περηφάνια και λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλες τις Ενότητες  του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας η 28η Οκτωβρίου.

Υψηλό Εθνικό Φρόνημα στις άρτιες οργανωμένες εκδηλώσεις του Δήμου.

«Σήμερα είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας αλλά είμαστε  επίσης περήφανοι για τα παιδιά του τόπου μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και λάμπρυναν τον εθνικό εορτασμό τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Επίσης ευχαριστώ όλους τους φορείς και Συλλόγους που με την παρουσία τους και με την κατάθεση των στεφανιών νιώσαμε όλοι πιο ενωμένοι, πιο αλληλέγγυοι, πιο περήφανοι. » δήλωσε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, μετά το πέρας των παρελάσεων

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Οι μαθητικές παρελάσεις έκλεψαν την παράσταση γεμίζοντας με περηφάνια όχι μόνο τους γονείς και τους δασκάλους αλλά και όλους όσους τις παρακολούθησαν.

Το κλίμα της ημέρας αλλά και τα μηνύματα που οφείλουμε ως Έθνος να παίρνουμε από τέτοιου είδους εορτασμούς ανέδειξαν οι εξέχοντες ομιλητές των πανηγυρικών της ημέρας. Οι ομιλητές δεν αναφέρθηκαν μόνο στα ιστορικά γεγονότα αλλά τόνωσαν, με την σαφήνεια και την έμπνευση των λόγων τους, την περηφάνια αλλά και το χρέος που έχουμε όλοι μας. Ειδικότερα οι κεντρικοί ομιλητές ήταν στην Δημοτική Ενότητα Μάνδρας η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μάνδρας, Κοινωνιολόγος – Εκπαιδευτικός κ. Αιμιλία Μαρούγκα, στην Δημοτική Κοινότητα Ερυθρών, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερυθρών, Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Κριεκούκη και στην Δημοτική Κοινότητα Βιλίων η Διευθύντρια Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων, Μαθηματικός - Εκπαιδευτικός, κ. Ευμορφίλη Θωμαΐδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Πολιτικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και πολλών Πολιτιστικών Φορέων.

Μετά το πέρας των καταθέσεων των στεφανιών και των παρελάσεων δόθηκαν δεξιώσεις  σε όλα τα δημοτικά καταστήματα όπου παραβρέθηκαν πλήθος πολιτών και εκπρόσωποι φορέων μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας, εθνικής τόνωσης και περηφάνιας