Απάντηση στο Δημοτικό Σύμβουλο Ελευσίνας Δ. Παπαδόπουλο με αφορμή το Μελετάνι και το σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας για τα απορρίμματα.

12/09/2017  758
Απάντηση στο Δημοτικό Σύμβουλο Ελευσίνας Δ. Παπαδόπουλο με αφορμή το Μελετάνι και το σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας για τα απορρίμματα.

Όπως είχαμε δηλώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου 2017 εάν συνεχίσει ο «ειδικός και καθύλην αρμόδιος» κος Παπαδόπουλος την ψευδή ενημέρωση για το θέμα θα επανέλθουμε. Επανερχόμαστε λοιπόν.

Ο κος Παπαδόπουλος μας κατηγορεί ότι χρησιμοποιήσαμε αναλήθειες !!! την ίδια στιγμή μας επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά του !!!

Μας λέει ότι η μελέτη του Δήμου Ελευσίνας προβλέπει ότι η διάθεση των υπολειμμάτων του εργοστασίου θα γίνεται στη Φυλή!!! Μα η Φυλή θα έχει κλείσει μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο – ποια Φυλή λοιπόν; Εμείς είπαμε ότι δεν έχει προβλεφθεί που θα θάβεται το υπόλειμμα για τα 25 – 50 χρόνια που θα λειτουργεί το εργοστάσιο και η απάντησή του είναι στη Φυλή; Που είναι λοιπόν το αναληθές σε αυτό που είπαμε;

Είπαμε ότι θα μας χρεώνουν τον τόνο απορρίμματα  που θα πηγαίνουμε στο εργοστάσιο 57€ τον τόνο ενώ σήμερα πληρώνουμε 40-45€ στον ΕΔΣΝΑ. Ναι λέει, τόσο θα πληρώνουμε, αλλά δεν θα είναι μόνο για την λειτουργία του εργοστασίου αλλά για όλη τη διαχείριση των απορριμμάτων!!! Λες και εμάς μας ενδιαφέρει που θα πηγαίνουν τα επιπλέον που θα πληρώνουμε. Εμείς ενδιαφερόμαστε εάν θα χρεώνουμε επιπλέον τους δημότες μας για τη διάθεση του υπολείμματος και αυτό δεν το αρνείται.

Τέλος μας ενημερώνει ότι τα 25 εκ ευρώ δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για το εργοστάσιο της Ελευσίνας και μας παραθέτει και ένα προϋπολογισμό για να μας πείσει!! Δυστυχώς για αυτόν και σε αυτό επιβεβαιώνονται όσα ισχυρισθήκαμε. Οτι δηλαδή η μερίδα του λέοντος προορίζεται για το εργοστάσιο και τα συμπληρωματικά έργα στο Δήμο Ελευσίνας (79% του προϋπολογισμού). Στους άλλους 3 δήμους προβλέπει να χρησιμοποιηθεί το υπόλοιπο 21%. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης!!!!

Επιπλέον μια και θέλετε να συνεχίσουμε, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε κάποιες ερωτήσεις όπως :

  • Με ποιο δικαίωμα εισηγηθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ελευσίνας να λάβει απόφαση έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας; Είχατε κάποια σύμφωνη γνώμη έστω ένδειξη ότι ο Δήμος μας συναινούσε με αυτό το σχέδιο; Γιατί παραπλανήσατε το σώμα;
  • Εργάζεσθε ή όχι σε εταιρεία που έχει ως αντικείμενο και την κατασκευή και τη διαχείριση εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων ;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις…΄

12 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ