Με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι ξεκίνησαν τα ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΑ 2017 στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

05/09/2017  641
Με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι ξεκίνησαν τα ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΑ 2017 στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Κέφι και πολύ χορός από πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την Κεντρική Πλατεία της Μάνδρας.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΑ στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Στην κεντρική πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκατοντάδες δημότες, επισκέπτες και κάτοικοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου διασκέδασαν και απόλαυσαν ένα ζωντανό πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Η γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Έφη Θώδη, με πολύ κέφι και εξαιρετική διάθεση, ξεσήκωσε από την πρώτη στιγμή τους παρευρισκομένους που χόρεψαν στους ρυθμούς γνωστών τραγουδιών.

Η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη στο σύντομο χαιρετισμό της για την έναρξη των ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΩΝ αρχικά έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τον αγώνα και την προσπάθειά τους ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που πέτυχαν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο που επιτελείται στο Δήμο αναφέροντας ότι γίνεται καθημερινή και συστηματική δουλειά σε όλους τους τομείς ώστε συνεχώς να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης του πολιτών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο έργο της αποχέτευσης που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σταδιακά ολοκληρώνεται η φάση της σύνδεσης των νοικοκυριών ενώ τόνισε πως το έργο έχει δρομολογηθεί να συνεχιστεί και στις περιοχές της πόλης που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδεθούν.

Η κ. Κριεκούκη αναφέρθηκε επίσης στο έργο της ανάπλασης της κεντρική οδού Βαγγέλη Κοροπούλη σημειώνοντας ότι μετά το τέλος του έργου η οδός αυτή θα έχει γίνει όχι μόνο ομορφότερη κοσμώντας την πόλη αλλά κυρίως λειτουργικότερη και ασφαλέστερη για τη διέλευση όλων και κυρίως των παιδιών που τη χρησιμοποιούν κατά την πρόσβασή τους στα σχολεία.

Επιπλέον τόνισε πως προχωράει η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή της Βαλαρίας ενώ συνεχίζονται οι σημαντικές επεμβάσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου βελτιώνοντας τους χώρους άθλησης όλων των πολιτών αλλά και των ομάδων.

Στην προσπάθεια δημιουργίας δομών με δράσεις που να αφορούν τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους η Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες πως από φέτος θα ξεκινήσει για πρώτη φορά η λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Τα παιδιά θα μπορούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους και με την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού θα απασχολούνται  σε δημιουργικές δράσεις ανάλογα με τα ταλέντα και τις κλίσεις τους όπως θέατρο, μουσική, αθλητισμό και άλλα.

Στο ζήτημα της εκπαίδευσης στάθηκε επίσης στην άριστη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τόνισε ότι ο Δήμος θα κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε και φέτος όπως πέρσι να φιλοξενήσει όλα τα νήπια για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις.

Σημείωσε ακόμα πως για ακόμη μία χρονιά θα συνεχιστούν οι χειμερινές κινηματογραφικές προβολές μετά και την επιτυχημένη λειτουργία του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Δήμαρχος τέλος ενημερώνοντας τους πολίτες, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις νέες εξελίξεις που αφορούν στο θέμα του Μελετάνι και τους σχεδιασμούς που θέλουν την συγκεκριμένη περιοχή ως χώρο ταφής απορριμμάτων. Η κ. Κριεκούκη υπογράμμισε δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η θέση του Δήμου, την οποία προτίθεται να υπερασπίστει με κάθε μέσο, είναι πως το  Μελετάνι πρέπει να παραμείνει δάσος και να μην επιβαρυνθεί με δραστηριότητες που θα υποβαθμίσουν όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά την ζωή και την υγεία των πολιτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε την υποστήριξη όλων των παρατάξεων και της τοπικής κοινωνίας ώστε μέσα από τη συνεργασία και τον κοινό αγώνα ο στόχος αυτός να επιτευχθεί.

Κλείνοντας η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις τις πολυμέτωπες προσπάθειες σε κάθε τομέα και σε κάθε ανάγκη ώστε συνεχώς να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και κατοίκων, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της που με επίμονη, σκληρή και καθημερινή δουλειά βοηθούν αποτελεσματικά για τον στόχο αυτό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ερασμία Στάθη-Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Αδάμ, Περικλής Ρόκας, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών α/θμιας, κ. Μελέτης Παπακωνσταντής και β/θμιας κ. Τάσος Δούκας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Μπάμπης Κανάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ. Νίκος Παχής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Δρίκος, το μέλος του ΔΟΚΑΠ κ. Βενετία Παύλου, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων.