Με σεμνότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση στη Μνήμη των Αγωνιστών Κουντουριωτών στη Θέα-Βίλιζα Παλαιοχωρίου στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

31/10/2017  512
Με σεμνότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση στη Μνήμη των Αγωνιστών Κουντουριωτών στη Θέα-Βίλιζα Παλαιοχωρίου στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

«Νιώθουμε όλοι περήφανοι που η ιστορία αυτού του τόπου δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες. Είναι χρέος και καθήκον να διατηρούμε στην μνήμη μας το παράδειγμά τους και να οργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμής» τόνισε η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τους Αγωνιστές Κουντουριώτες που συμμετείχαν σε όλους τους μεγάλους αγώνες της Πατρίδας μας τίμησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σε ειδική εκδήλωση. Ο συγκεκριμένος εορτασμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στην Βίλιζα- Θέα Παλαιοχωρίου. Φέτος εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, των Πολιτιστικών φορέων αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο ομώνυμο μνημείο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μόλις την επόμενη ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, εκτός από τη Δήμαρχο, κ. Γιάννα Κριεκούκη παραβρέθηκαν  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ερασμία Στάθη - Οικονόμου,  ο Αντιδήμαρχος κ. Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μελέτης Παπακωνσταντής, ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Τάσος Δούκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ. Νίκος Παχής, και Πρόεδροι Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και τις ομιλίες κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας από την κ. Γιάννα Κριεκούκη, εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παχή, εκ μέρους του Συλλόγου Θέας-Βίλιζα Παλαιοχωρίου από τον Πρόεδρο κ. Εμμανουήλ Λαζάρου, εκ μέρους του Συλλόγου  Αγίου Γεωργίου – Αρχαία Ερένεια, από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Καριώτη, εκ μέρους του Συλλόγου Παλαιοχωρίου από την Πρόεδρο κ. Ελένη Αντζουλάτου, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αγίας Σωτήρας – Παλαιοκουντούρων, κ. Μελέτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος των Αγίων Αναργύρων, κ. Σπύρος Μητρόπουλος.