Μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στην Παναγίτσα Παλαιοχωρίου στα πλαίσια των Ζερβονικολείων

12/09/2017  314
Μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  με παραδοσιακούς χορούς στην Παναγίτσα Παλαιοχωρίου  στα πλαίσια των Ζερβονικολείων

Στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιοχώρι πραγματοποιήθηκε μία ακόμα εκδήλωση των ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΩΝ το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον έδωσε μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και αποτέλεσε ένα ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα. Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους καθώς πολλοί από τους χορούς είχαν τον χαρακτήρα δρώμενου, θυμίζοντας ήθη και έθιμα της πατρίδας μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα Αρβανίτικο τραγούδι από την κ. Μαρία Σαμπάνη προδιαθέτοντας για την υπέροχη συνέχεια. 

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών από την πλευρά του Δήμου η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ κ. Αλεξία Νερούτσου ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους καθώς και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ελευσίνας, τον Χορευτικό Όμιλο Νέας Περάμου, το Σύλλογο Ρωμανιωτών Αττικής και τον Σύλλογο Παλαιοχωρίου Μάνδρας και υπογράμμισε την βούληση του Δήμου να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές  του τόπου μας. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, κ. Ελένη Αντζουλάτου ευχαρίστησε τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας για την άψογη συνεργασία τους και καλωσόρισε από την πλευρά της τους προσκεκλημένους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ερασμία Στάθη-Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος  κ. Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών α/θμιας, κ. Μελέτης Παπακωνσταντής και β/θμιας κ. Τάσος Δούκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ. Νίκος Παχής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Σαμπάνης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων κ. Μελέτης Ζαφείρης, κ. Σωτήριος Διολέτης, κ. Εμμανουήλ Λαζάρου, κ. Κώστας Καλαμίτσης, η τοπική σύμβουλος Σεβαστή Λινάρδου.