Συγκίνηση και περηφάνια πλημμύρησαν τα Βίλια την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017. Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου.

07/11/2017  1406
Συγκίνηση και περηφάνια πλημμύρησαν τα Βίλια την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.  Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή  του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και σε κλίμα κατάνυξης και εθνικής περηφάνιας αποτέθηκε ο ωφελούμενος φόρος τιμής, στην μνήμη του Βιλιώτη Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου που χτυπήθηκε από τα εχθρικά πυρά, τον Νοέμβριο του 1940, και κατέπεσε στην περιοχή Ζίτσας Ιωαννίνων με αποτέλεσμα τον ηρωικό του θάνατο.

Η Δήμαρχος φανερά συγκινημένη τόνισε στην ομιλία της: «Σαν γνήσιος Έλληνας σήκωσε, στα φτερά του αεροπλάνου του, το πεπρωμένο μιας φυλής, τα όνειρα και τις αξίες ενός λαού, την τιμή της οικογένειας και του Έθνους και έγραψε άλλη μία λαμπρή σελίδα Ιστορίας…

Μπορεί εμείς να μην φτάνουμε το ύψος του ήρωα αλλά έχουμε κάτι κοινό…την αγάπη για τα Βίλια, την περηφάνια για την Πατρίδα » αναφερόμενη στον Ιωάννη Σακελλαρίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στο ομώνυμο μνημείο στα Βίλια, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εψάλη Τρισάγιο στο Μνημείο του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο των χαιρετισμών η Δήμαρχος κ. Κριεκούκη αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός και τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Το μνημείο αυτό είναι πια ένα σύμβολο του τόπου μας. Είναι μια αυτόφωτη πηγή δύναμης και περηφάνιας που βοηθά και εμάς να σταθούμε όρθιοι, που μας θυμίζει το δικό μας χρέος, που μας παροτρύνει για τους δικούς μας Αγώνες.

Ας φυλάξουμε βαθιά στην καρδιά μας την ηρωική θυσία του Ιωάννη Σακελλαρίου. Ας νιώσουμε στην ψυχή μας το χρέος που μας κληροδότησε.».

Μετά την κεντρική ομιλία της Δημάρχου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων, κ. Γιώργος Γκιόκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης και εκ μέρους της Αδελφότητας Ζίτσας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τσέλιος.

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ στη συνέχεια δόθηκε μία μικρή δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους στο Δημοτικό Κατάστημα Βιλίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο, κ. Κριεκούκη, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κ Δούρου ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ερασμία Στάθη – Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σπύρος Δρίκος, Αγγελική Παπακωνσταντίνου και Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ κ. Αλεξία Νερούτσου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής α/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Μελέτης Παπακωνσταντής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Βιλίων, Ερυθρών και Μάνδρας, κ.κ. Γιώργος Γκιόκας, Κώστας Οικονόμου και Νίκος Παχής αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Δρίκος και Γιώργος Σαμπάνης, η τοπική σύμβουλος κ. Δήμητρα Κώνστα και το μέλος του ΔΟΚΑΠ, κ. Βενετία Παύλου.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης Τσέλιος και μέλη της Αδελφότητας Ζιτσαίων, εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Πεσόντων Αεροπόρων, οι κ.κ. Αγγελική Ράλλη και Ξανθούλα Νέζη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων με την κ. Άννα Πελέκη, η Πρόεδρος κ. Γιωτάκη-Γερογιάννη Παρασκευή του Λαογραφικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βιλλίων, ο Πρόεδρος κ. Κώστα Καλαμίτσης εκ μέρους του Συλλόγου Οικιστών Μύτικα.

Τέλος ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία στην εκδήλωση των Αποστράτων Ιπτάμενων Αξιωματικών κ.κ. Μεϊντάνη Δημοσθένη και Αναστασίου Ράπτη.