Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη σε συνέντευξη στο ATTICA TV.

06/10/2017  597
Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη  σε συνέντευξη στο ATTICA TV.

«Η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει κομματικές γραμμές. Οφείλουμε να κρίνουμε και να κάνουμε ότι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για το κοινό συμφέρον.» δήλωσε η Δήμαρχος μεταξύ άλλων.

Καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Attica TV για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν η κ. Γιάννα Κριεκούκη το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017 η οποία μίλησε για όλα τα σοβαρά προβλήματα καθώς και τον τρόπο που ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ανταποκρίνεται σε αυτά έχοντας μία σταθερή και συνεχώς ανοδική πορεία.

Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στην εκπομπή ήταν ζητήματα της επικαιρότητας όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η μεταφορά των χρηματικών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος και φυσικά το σημαντικό θέμα που έχει προκύψει για το Μελετάνι. 

Σχετικά με την αξιολόγηση η κ. Κριεκούκη είπε ότι η αξιολόγηση είναι μέρος της ζωής μας. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά για τις πράξεις και το έργο μας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, μέσα από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, είναι άξιοι και πρέπει να αξιολογηθεί η προσπάθεια και το έργο τους. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Απεναντίας είναι ορθό και χρήσιμο να αναγνωρίζεται η προσφορά τους μέσα από αντικειμενικά κριτήρια και να αναδεικνύεται η δουλειά που γίνεται στη δημόσια διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν τα διαθέσιμα χρήματα όλων των Δήμων και Δημοσίων Φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφορικά με αυτό η Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας έχει ήδη μεταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα διαθέσιμά του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από την μεταφορά αυτή δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα ρευστότητας για το Δήμο αφού είναι ζήτημα μίας ημέρας η εκταμίευση, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, των χρημάτων που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο Δήμος για την κάλυψη των αναγκών του.  Παράλληλα τόνισε ότι είναι προς όφελος των οικονομικών του Δήμου η μεγαλύτερη απόδοση των τόκων καθώς το επιτόκιο είναι υψηλότερο σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, γεγονός που συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του Μελετάνι και του σχεδιαζόμενου, από τον ΕΔΣΝΑ, χαρακτηρισμού του ως χώρος ταφής αποβλήτων. Η κ. Κριεκούκη υπογράμμισε την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας να μην επιτρέψει μία τέτοια προοπτική που υποβαθμίζει ακόμα πιο πολύ την ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν μιλάμε για μία περιοχή που είναι εγκαταλελειμμένη και παρακμιακή. Πρόκειται για δάσος. Στο Μελετάνι το δάσος έχει με φυσικό τρόπο αποκατασταθεί και είναι πλέον ένα πλούσιο και πολύτιμο δάσος που αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου για όλη την Αττική».

Επίσης πρόσθεσε ότι : «Δεν είμαστε αντίθετοι σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε το σχεδιασμό που θέλει, η βιομηχανικά επιβαρυμένη και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή μας, να υποδέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής. Δεν αρνούμαστε την υποχρέωσή μας να διαχειριστούμε τα απορρίμματα αλλά αρνούμαστε να γίνουμε «ο σκουπιδότοπος της Αττικής» όπως προβλέπει ο νέος ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με τον οποίο στους ΧΥΤ της Δ. Αττικής θα θάβεται το 67% των υπολειμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Η Δυτική Αττική εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία με τις βιομηχανίες που συντηρεί και υφίσταται τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Τώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλη υποβάθμιση».

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε τέλος και συνολικά στο έργο που επιτελείται στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Τόνισε αρχικά ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες η χρηστή οικονομική διαχείριση και η καθημερινή προσπάθεια περιορισμού της σπατάλης έχει ως αποτέλεσμα «το νοικοκύρεμα» των οικονομικών και την εξασφάλιση χρημάτων για την επένδυση σε σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά σε κάποια έργα που υλοποιούνται στο Δήμο όπως στην ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης στην πόλη της Μάνδρας, στα έργα Υδροδότησης Οικισμών, στην άψογη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, στη για πρώτη φορά δημιουργία δύο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και γενικά στον καθημερινό αγώνα που δίνει η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.