Πανδαισία παραδοσιακής μουσικής στην 2η ημέρα των Ζερβονικολείων. Τοπικοί Σύλλογοι από όλες τις Ενότητες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας ενθουσίασαν με το χορευτικό τους ταλέντο

05/09/2017  441
Πανδαισία παραδοσιακής μουσικής στην 2η ημέρα των Ζερβονικολείων. Τοπικοί Σύλλογοι από όλες τις Ενότητες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας ενθουσίασαν με το χορευτικό τους ταλέντο

Αφιερωμένη στην εθνική μας παράδοση ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κεντρική Πλατεία της Μάνδρας. Την τιμητική τους είχαν οι παραδοσιακοί χοροί και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που μετατρέπει την συγκεκριμένη εκδήλωση σε έναν πολιτιστικό γεγονός που πάντα αναμένει το κοινό να παρακολουθήσει.

Οι χορευτές, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο συμμετείχαν με μεράκι και κέφι και το ταλέντο τους μας ταξίδεψε, από την Κρήτη και την Ικαρία μέχρι την Κοζάνη, τον Πόντο και φυσικά στον δικό μας τόπο με αγαπημένους και γνώριμους χορούς, προκαλώντας συγκίνηση και περηφάνια για τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ειδικότερα συμμετείχαν : ο Όμιλος Κριεκουκιωτών Φίλων του Ελάτου,  ΟΚΦΕ «Ο Έλατος», ο Εκπολιτιστικός, Λαογραφικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βιλίων (ΕΛΕΣ), ο Χορευτικός Σύλλογος Ερυθρών «Το Κριεκούκι», ο Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΒΑΛΑΡΙΑ»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης τόσο η Δήμαρχος, κ. Κριεκούκη, όσο και η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Νερούτσου τους συνεχάρησαν  για την δουλειά τους, τους ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου και την άριστη συνεργασία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από τη Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ερασμία Στάθη-Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Αδάμ, Περικλής Ρόκας, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών α/θμιας, κ. Μελέτης Παπακωνσταντής και β/θμιας κ. Τάσος Δούκας, ο Γραμματέας του Δ.Σ., κ. Γιώργος Κανάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Μπάμπης Κανάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ. Νίκος Παχής, οι δημοτικοί σύμβουλοί κ. Σπύρος Δρίκος και Βαγγέλης Κώνστας, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων.