Με πλήθος κόσμου ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΛΑΜΠΕΤΕΙΑ 2018 στην Δ.Ε. Βιλίων. Δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα, η μία αφιερωμένη στα Βίλια και η δεύτερη στους μικρούς φίλους.

07/08/2018  1548
Με πλήθος κόσμου ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΛΑΜΠΕΤΕΙΑ 2018 στην Δ.Ε. Βιλίων.  Δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα, η μία αφιερωμένη στα Βίλια και η δεύτερη στους μικρούς φίλους.

Με διπλές εκδηλώσεις ξεκίνησαν τα ΛΑΜΠΕΤΕΙΑ που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στα Βίλια.

Αν και φέτος, μετά τη ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης, των φορέων που συμμετέχουν και της τοπικής κοινωνίας, θα απουσιάζουν πανηγυρικού και μουσικοχορευτικού τύπου εκδηλώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής που δοκιμάζονται εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς, εντούτοις το πρόγραμμα παραμένει πλούσιο με εκδηλώσεις που εκφράζουν άλλες μορφές τέχνης.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βαγγέλη Πίκουλα με θέμα «Βίλια: Γλυκιά γη…Γλυκιά Πατρίδα» στην Κεντρική Πλατεία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους, κατοίκους και επισκέπτες, να την παρακολουθήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά των Βιλίων μέσα από το φακό του φωτογράφου.

Στη συνέχεια, δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία καθώς την τιμητική του είχε ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας, μικρών και μεγάλων, ο Καραγκιόζης μέσα από μία παράσταση του Θεάτρου Σκιών με τις ξεκαρδιστικές του περιπέτειες.