Υψηλό Εθνικό Φρόνημα στις άρτια οργανωμένες εκδηλώσεις όλων των Ενοτήτων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας Με περηφάνια και λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου.

30/10/2018
Υψηλό Εθνικό Φρόνημα στις άρτια οργανωμένες εκδηλώσεις όλων των Ενοτήτων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας  Με περηφάνια και λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου.

«Ο Αγώνας για τους Έλληνες είναι ζήτημα ύπαρξης, είναι η παρακαταθήκη μιας μακραίωνης ιστορίας, είναι ο πυρήνας της ελληνικής ψυχής.

Ας αδράξουμε τα διδάγματα της σημερινής επετείου και ας τα κάνουμε πυξίδα για τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες . Σήμερα ακόμα περισσότερο που ο Δήμος μας, η δική μας μικρή πατρίδα, περνά μια ισχυρή δοκιμασία όλοι χρειάζεται να θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με αλτρουισμό και αλληλεγγύη και να εργαστούμε σκληρά για το κοινό όφελος.» τόνισε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού λόγου που εκφώνησε στην πόλη της Μάνδρας.

 

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Οι μαθητικές παρελάσεις έκλεψαν την παράσταση γεμίζοντας με περηφάνια όχι μόνο τους γονείς και τους δασκάλους αλλά και όλους όσους τις παρακολούθησαν.

Το κλίμα της ημέρας αλλά και τα μηνύματα που οφείλουμε ως Έθνος να παίρνουμε από τέτοιου είδους εορτασμούς ανέδειξαν οι ομιλητές των πανηγυρικών της ημέρας. Οι ομιλητές δεν αναφέρθηκαν μόνο στα ιστορικά γεγονότα αλλά τόνωσαν, με την σαφήνεια και την έμπνευση των λόγων τους, την περηφάνια αλλά και το χρέος που έχουμε όλοι μας. Ειδικότερα οι κεντρικοί ομιλητές ήταν στην Δημοτική Ενότητα Μάνδρας η Δήμαρχος, κ. Κριεκούκη, στην Δημοτική Ενότητα Ερυθρών η Εκπαιδευτικός – Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Σωτηρία Παγώνη και στην Δημοτική Κοινότητα Βιλίων ο Υποστράτηγος, κ. Γεώργιος Υφαντής.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Πολιτικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και πολλών Πολιτιστικών Φορέων.

Μετά το πέρας των καταθέσεων των στεφανιών και των παρελάσεων δόθηκαν δεξιώσεις σε όλα τα δημοτικά καταστήματα όπου παραβρέθηκαν πλήθος πολιτών και εκπρόσωποι φορέων μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας, εθνικής τόνωσης και περηφάνιας.

«Σήμερα είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας αλλά είμαστε επίσης περήφανοι για τα παιδιά του τόπου μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Επίσης ευχαριστώ όλους τους φορείς και Συλλόγους που με την παρουσία τους και με την κατάθεση των στεφανιών νιώσαμε όλοι πιο ενωμένοι, πιο αλληλέγγυοι, πιο περήφανοι. » δήλωσε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, μετά το πέρας των παρελάσεων

44 Φωτογραφίες