Ένα έργο ύψιστης σπουδαιότητας και ιερότητας, η αποκατάσταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μάνδρας, ξεκίνησε με την ανιδιοτελή προσφορά εξεχόντων προσωπικοτήτων, του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και των κ.κ. Κωνσταντίνου και Χρήστου Φάνη.

01/02/2018
Ένα έργο ύψιστης σπουδαιότητας και ιερότητας,  η αποκατάσταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου  Μάνδρας,  ξεκίνησε με την ανιδιοτελή προσφορά εξεχόντων προσωπικοτήτων,  του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και των κ.κ. Κωνσταντίνου και Χρήστου Φάνη.

Μετά την πρωτοβουλία της Δημάρχου, κ. Γιάννας Κριεκούκη και τις προσωπικές επαφές που είχε με τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τους κ.κ. Κώστα και Χρήστο Φάνη ξεκίνησε ένα έργο αναγκαίο και ταυτόχρονα σπουδαίο, όχι μόνο για λόγους πρακτικούς αλλά κυρίως για θρησκευτικούς λόγους συμβολισμού που επηρεάζει την βαθιά θρησκευτική πίστη και προσήλωση στην παράδοση των Μανδραίων.

Η εικόνα καταστροφής πρόκειται να αλλάξει με την ανθρωπιστική συνεισφορά των κ.κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Κώστα και Χρήστο Φάνη οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο της αποκατάστασης.

Ειδικότερα ο κ. Μαρτίνος ανέλαβε την εξ ολοκλήρου περιτείχιση του νεκροταφείου, τα συνεργεία του οποίου είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις εργασίες. Εντούτοις η προσπάθεια συναντά αδικαιολόγητα εμπόδια καθώς η γραφειοκρατική δυσκαμψία της Πολιτείας δεν διευκολύνει την αδειοδότηση του εν λόγω έργου.

Ταυτόχρονα η εταιρεία «MEGARA RESINS» των Αδελφών Φάνη ανέλαβαν τον εσωτερικό καθαρισμό, την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου μπαζών και την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων του κοιμητηρίου.

Ευελπιστούμε οι αγκυλώσεις ενός δυσκίνητου συστήματος να μην αποτελέσουν εμπόδιο και να καθυστερήσουν την αδειοδότηση ενός ζωτικής σημασίας έργου για την Μάνδρα. Άλλωστε θεωρείται τουλάχιστον παράδοξο το γεγονός ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας να επιτυγχάνει την δωρεάν αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών μέσω ιδιωτικών χορηγιών, να εξοικονομεί δημόσιο και δημοτικό χρήμα και να μην έχει την Πολιτεία ως αρωγό της δύσκολης προσπάθειάς του.

Εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, η κ. Κριεκούκη εκφράζει την βαθιά της ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους Πολίτες που θα αποκαταστήσουν και θα ξαναδώσουν στους κατοίκους της Μάνδρας έναν χώρο θρησκευτικής και προγονικής κληρονομιάς.