Με πολύ κέφι ζωντάνεψαν παραδοσιακά έθιμα με αφορμή των εορτασμό των Αποκρεών στα Βίλια από τον Εμπορικό Σύλλογο Βιλίων και τον Λαογραφικό Σύλλογο Βιλίων

20/02/2018  2416
Με πολύ κέφι ζωντάνεψαν παραδοσιακά έθιμα  με αφορμή των εορτασμό των Αποκρεών στα Βίλια  από τον Εμπορικό Σύλλογο  Βιλίων και τον Λαογραφικό Σύλλογο Βιλίων

Μία κεφάτη, παραδοσιακή, αποκριάτικη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο οι δημότες αλλά και πλήθος επισκεπτών το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία της Αγοράς στα Βίλια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βιλίων και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βιλίων συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας αναβίωσαν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα όπως το γαϊτανάκι. Βιλιώτισες κυρίες ανέδειξαν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά φτιάχνοντας τα παραδοσιακά μακαρόνια, τζόλια και έδειξαν σε όσους παραβρέθηκαν τον τρόπο παρασκευής τους. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική, χορό στο κέντρο της πλατείας και πολύ κέφι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη η οποία, καθώς βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε προσπάθεια όλων των συλλόγων που προάγουν τον πολιτισμό, συμμετείχε ενεργά χορεύοντας και ανταλλάσσοντας ευχές με όλους τους προσκεκλημένους, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.