Με κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Οσίου Μελετίου στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου κ.κ Κωνσταντίνου.

04/09/2018
Με κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Οσίου Μελετίου στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου κ.κ Κωνσταντίνου.

Το άπειρο κάλλος του μοναστηριού, το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και το υψηλό θρησκευτικό αίσθημα των παρευρισκομένων έκαναν ξεχωριστό το βράδυ του εορτασμού.

Στο ιστορικό, βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Μελετίου του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών την παραμονή της εορτής, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός. Αν και πρόκειται για μία εορτή περισσότερο τοπικού χαρακτήρα έχει μεγάλη απήχηση και για το λόγο αυτό συγκεντρώνει πλήθος πιστών από την ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή.

Η πανηγυρική ακολουθία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκε η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Ιωάννα Κριεκούκη, ο βουλευτής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, η Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Ερασμία Στάθη-Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννα Αδάμ, Σπύρος Δρίκος, Αγγελική Παπακωνσταντίνου και Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξάνδρα Νερούτσου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αναστάσιος Δούκας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μάνδρας, κ. Νικόλαος Παχής, ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Γιώργος Κανάκης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι όλων των Ενοτήτων του Δήμου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Στη συνέχεια οι μοναχές παρέθεσαν κέρασμα στους προσκεκλημένους, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία στη Δήμαρχο, κ. Κριεκούκη να συνομιλήσει με τους παρευρισκομένους και να ανταλλάξουν ευχές.

14 Φωτογραφίες