Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη στον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για την θετική έκβαση στο αίτημά της. Τήρησε τη δέσμευσή του που είχε δώσει στο Δήμο μας στη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου 2018.

13/02/2018
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη στον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου  για την θετική έκβαση  στο αίτημά της. Τήρησε τη δέσμευσή του που είχε δώσει στο Δήμο μας  στη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου 2018.

Με πρωτοβουλία και προσωπική παρέμβαση της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη, κατατέθηκε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το οποίο ζητήθηκε  η στήριξη των μαθητών της πόλης της Μάνδρας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η ιδιαίτερη και θετική μεταχείριση μέσω μιας ευνοϊκής μοριοδότησης των υποψηφίων μαθητών οι οποίοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προετοιμασία τους για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Το αίτημα αρχικά τέθηκε υπόψη του Υπουργού, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018. Στη συνάντηση  η Δημοτική Αρχή ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση και τεκμηρίωσε την θέση της υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, προτείνοντας την λύση της ευνοϊκής μοριοδότησης τους.

Μετά την συνάντηση η κ. Κριεκούκη επανήλθε και με σχετικό έγγραφό της προς τον Υπουργό. Η ανταπόκριση του κ. Γαβρόγλου ήταν άμεση και θετική, κατανοώντας τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν αναφορικά με την προετοιμασία των παιδιών και έτσι το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, θέλει να εκφράσει τις βαθιές της ευχαριστίες προσωπικά στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, ο οποίος με ανθρωπισμό και ευαισθησία που διακρίνει ένα διακεκριμένο πανεπιστημιακό δάσκαλο, ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα του Δήμου. «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, όχι μόνο γιατί συμμερίστηκε τους προβληματισμούς μας αλλά διότι με ευαισθησία, αποφασιστικότητα και αμεσότητα κατανόησε και ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημά μας. Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και πολύπλευρη αντίληψη που ως πανεπιστημιακός δάσκαλος  αναγνωρίζει και διεκδικεί τρόπους να κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία δικαιότερη και αποτελεσματικότερη.»  

Ακολουθεί :

  1. Το έγγραφο της Δημάρχου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το σχετικό αίτημα
  2. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Ενέργειας και Θρησκευμάτων σχετικά με το αίτημα

 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

12-02-18 Καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στους μαθητές της περιοχής που φέτος θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε και επεκτείνει τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για σεισμόπληκτες περιοχές και για περιοχές που έχουν πληγεί ή πρόκειται να πληγούν από άλλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι οι πλημμύρες.

Η διάταξη θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα προβλέπει:

«Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας βίαιων φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, και οι οποίοι συμμετέχουν, κατά το ίδιο σχολικό έτος με το συμβάν, στις πανελλαδικές εξετάσεις και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, εισάγονται καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας θα καθορίζεται σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται η εν λόγω διάταξη, το ειδικό ποσοστό το οποίο θα αποδίδεται βάσει του ποσοστού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία και το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 2% του αριθμού εισακτέων, η δυνατότητα υπαγωγής τους στο ειδικό ποσοστό, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία επιλογής τους. Ως προϋπόθεση για την επιλογή τους, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης του μηχανογραφικού τους δελτίου και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, είναι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του 70% (εβδομήντα τοις εκατό) του αριθμού των μορίων που επέτυχε ο τελευταίος επιτυχών στην συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος καθώς και η ύπαρξη σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας».