Ενημέρωση για τις ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο και από το Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

23/08/2018
Ενημέρωση για τις ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο και από το Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

Μπροστά στο φαινόμενο έξαρσης της παρουσίας κουνουπιών βρέθηκε τη φετινή χρονιά η Ελλάδα και ιδιαίτερα η περιοχή της Αττικής και της Δυτικής Αττικής. Το φαινόμενο καθώς συνδέθηκε με την πιθανή επικινδυνότητα, για την δημόσια υγεία, των τσιμπημάτων αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με όσα ορίζουν οι Υγειονομικοί Κανονισμοί από το σύνολο των φορέων.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει προχωρήσει στην εκτεταμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών, έχει ολοκληρώσει τους καθαρισμούς φρεατίων όμβριων υδάτων, τους καθαρισμούς και τα κλαδέματα γρασιδιών, θάμνων, δέντρων σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους και έχει εφαρμόσει στοχευμένους ψεκασμούς με ειδικό σκεύασμα όπως αυτό προτείνεται από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας.

Είναι κατανοητό ότι όταν ένα φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση και αποτελεί ενδεχόμενη απειλή για την δημόσια υγεία να αντιμετωπίζεται συχνά με φόβο από τους πολίτες και για αυτό η σωστή πληροφόρηση μπορεί να αποτρέψει τέτοιες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών κοινοποιούμε και σχετική την επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένας Δούρου, που αφορά στα μέτρα πρόληψης και στους ψεκασμούς που έχουν υλοποιηθεί για το κουνούπι του Δυτικού Νείλου εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής.