ΚΔΑΠ Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας: Ένας πετυχημένος νέος θεσμός γεννήθηκε για να παραμείνει και να συνεχίσει να προσφέρει δημιουργικά

11/07/2018
ΚΔΑΠ Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας:  Ένας πετυχημένος νέος θεσμός γεννήθηκε για να παραμείνει  και να συνεχίσει να προσφέρει δημιουργικά

Ευτυχισμένα και ταλαντούχα, τα παιδιά των ΚΔΑΠ κατέπληξαν με τις δεξιότητες τους δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και ένα μάθημα ελληνικού πολιτισμού μέσα από την καλοκαιρινή τους εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η καλοκαιρινή εκδήλωση των δύο ΚΔΑΠ του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς η φετινή χρονιά της λειτουργίας τους πλησιάζει στο τέλος της. Τα παιδιά μέσα από την εκδήλωσή τους πρόσφεραν ένα ταξίδι στον χρόνο και τον πολιτισμό. Μέσα από τους δρόμους του Ομήρου κατέληξαν στην Mary Poppins, μέσα από την σπουδαία αρχαία ελληνική γλώσσα έφτασαν στην σύγχρονη ελληνική μουσική και από την ελληνική χορευτική παράδοση στο μοντέρνο χορό. Με τραγούδια, χορούς και θεατρικές παραστάσεις ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους αποδεικνύοντας ότι τα ΚΔΑΠ, όταν λειτουργούν σωστά και υπεύθυνα, μπορεί να είναι πραγματικά κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου τα παιδιά συμμετέχουν με ενθουσιασμό και αγάπη.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας αφού τα δύο κέντρα δημιουργήθηκαν μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που ωστόσο, με την πρωτοβουλία και την επιμονή της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη, κατόρθωσαν όχι μόνο να ανοίξουν αλλά να λειτουργήσουν άψογα προσφέροντας ποιοτικές διεξόδους σε γονείς και παιδιά, που τα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θερινό Κινηματογράφο «ΑΣΤΡΟΝ» ο οποίος επλήγη και από τα δύο πλημμυρικά φαινόμενα, του Νοεμβρίου και Ιουνίου, και που παρόλα αυτά με υπεράνθρωπες προσπάθειες αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμος να υποδεχθεί ξανά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Δήμαρχος εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια της προς όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ τόνισε απευθυνόμενοι και προς τους γονείς και συγγενείς των παιδιών : «Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά μας και πρέπει να κάνουμε το παν για να τους τα προσφέρουμε: η ζωή τους και η παιδεία τους. Και για τα δύο αυτά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να καταφέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να αφήσουμε , ιδιαίτερα τώρα με τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, τις προσωπικές διαφορές και να αγωνιστούμε μαζί για το καλό του τόπου μας, την καλλιέργεια και την ασφάλεια των παιδιών μας. Εμείς, ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο τόπος μας και τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο. Μπράβο στα παιδιά…Πολλά συγχαρητήρια για το ταλέντο, την εξυπνάδα και το μεράκι τους. »

Να υπογραμμίσουμε ότι το τέλος της βραδιάς έκρυβε μία μικρή έκπληξη για όλα τα παιδιά και τους προσκεκλημένους καθώς προσφέρθηκαν παγωτά εξαιρετικής ποιότητας σε όλους. Τα παγωτά ήταν μία ευγενική χορηγία των γνωστών Ζαχαροπλαστείων «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – Γλυκά με ιστορία από την Μικρά Ασία» που με την πολυετή εμπειρία τους, από το 1920 και την άριστη ποιότητα των υλικών τους πρόσφεραν μία γευστική πανδαισία δικαιολογώντας την κυρίαρχη θέση που κατέχουν στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.

19 Φωτογραφίες