ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗ 2011-2014

11/09/2018
ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗ 2011-2014

Η Διοίκηση της Κριεκούκη κλείνει τις πληγές του παρελθόντος προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του.

Μετά από προσπάθειες μηνών και αφού ξεπεράστηκαν σειρά εμποδίων που προέκυψαν στην πορεία, έληξε το πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα του Δήμου, η απώλεια της οποίας δημιουργούσε σειρά προβλημάτων στην ομαλή εκτέλεση των δημοτικών έργων. Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε την πληρωμή των τελευταίων περίπου 30.000€ για την εξόφληση των χρεών στο ΙΚΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΔΗΜΕ, που βεβαιώθηκαν πρόσφατα για τα έτη 2011-2014 και ήδη έγινε η καταβολή τους από το Δήμο στο ΙΚΑ.

Να θυμίσουμε, σε όσους θέλουν να ξεχνούν, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αυτή η οποία μετά την λύση και εκκαθάριση της ΚΕΔΗΜΕ, διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015, ανέλαβε και αποπλήρωσε το σύνολο των νόμιμων χρεών της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε ΙΚΑ, Εφορία και εργαζόμενους με ποσό που ξεπέρασε τις 500.000€.

Από την πρώτη μέρα η διοίκηση Γιάννας Κριεκούκη δίνει ένα συνεχή αγώνα να επιλύσει τα προβλήματα που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση και να κάνει τον Δήμο αποτελεσματικό, παραγωγικό και ωφέλιμο για τους πολίτες.

Η αποπληρωμή των χρεών της ΚΕΔΗΜΕ ήταν ένα από αυτά τα προβλήματα και όχι το μοναδικό.

Κάποιοι βέβαια, αν και γνώριζαν την αιτία του προβλήματος, φρόντισαν να επιρρίπτουν ευθύνες στη σημερινή διοίκηση.

Που ήταν αλήθεια όλοι οι όψιμοι κριτές την περίοδο που διογκώνονταν τα χρέη της ΚΕΔΗΜΕ; Δεν ήξεραν τι συνέβαινε; Τώρα που έμαθαν γιατί δεν στρέφουν τα βέλη τους στους πραγματικά υπαίτιους;

Πλέον οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν αντιληφθεί τα παιχνίδια κάποιων «ευνοημένων» από το Δήμο και  «καλομαθημένων» διαχρονικά και ποικιλοτρόπως. Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα, μόνο να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Μάνδρα, 11 Σεπτεμβρίου 2018