Μήνυμα της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννας Κριεκούκη με αφορμή των εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου

17/11/2018
Μήνυμα της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννας Κριεκούκη με αφορμή των εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου

Η 17η Νοέμβρη είναι μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας που ενσαρκώνει την διαχρονική δίψα του Ελληνικού Λαού για Ελευθερία και την αδιαπραγμάτευτη πίστη του στη Δημοκρατία.

Η 17η Νοέμβρη είναι μια ξεχωριστή επέτειος γιατί τιμούμε τους αγώνες της νέας γενιάς. Εκείνων των νέων που με ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα και αγνό πατριωτισμό πρόταξαν ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό και ένα πολύτιμο όραμα για Παιδεία, Δικαιοσύνη και κοινωνική αλλαγή.

Την 17η Νοεμβρίου 1973 τα παιδιά της Ελλάδος έγραφαν το δικό τους Έπος μεταδίδοντας, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, την σπίθα για μια λαϊκή αντιδικτατορική πάλη. Εκείνη τη νύχτα μπήκαν τα θεμέλια για την ανατροπή των σφετεριστών της εξουσίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι μνήμες και τα μηνύματα εκείνης της Εξέγερσης προβάλλουν επίκαιρα και ανθεκτικά στο σήμερα. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένα, αλλά χρειάζεται καθημερινή διεκδίκηση. Το Πολυτεχνείο μας κληροδότησε αυτήν την αγωνιστικότητα και την πίστη. Είναι χρέος μας να σταθούμε αντάξιοι συνεχιστές του.