Κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση από πλήθος κόσμου τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

11/04/2018  1059
Κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση από πλήθος κόσμου τις  Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου η Ακολουθία της Αναστάσεως το βράδυ του Μ. Σαββάτου στη Μάνδρα.

Εκατοντάδες πιστοί, ίσως περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, συμμετείχαν στην λειτουργία του Επιταφίου και ακολούθησαν το Ιερό Προσκύνημα το βράδυ της Μ. Παρασκευής στην πόλη της Μάνδρας. Η διαδρομή του Επιταφίου κατά μήκος των πληγεισών  από την πλημμύρα οδών διέσχισε ένα μεγάλο μέρος της πόλης και δημιούργησε όχι μόνο βαθιά συγκίνηση αλλά και τόνωσε την πίστη και τη δύναμη όλων των κατοίκων που ακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη.

Στο ίδιο κλίμα τελέστηκε και η Ακολουθία της Αναστάσεως το Μ. Σάββατο όπου η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου έδωσε ένα μήνυμα πίστης, δύναμης και αισιοδοξίας σε όλους του παρευρισκομένους.

Με κατάνυξη και σύμφωνα με το ζεστό κλίμα των Άγιων αυτών Ημερών τελέστηκαν και οι Ακολουθίες στις Δημοτικές Ενότητες Ερυθρών, Βιλίων και Οινόης.

Η δημοτική αρχή παρέστη σε όλες τις λειτουργίες των Ιερών Ναών ενώ η Δήμαρχος κ. Γιάννα Κριεκούκη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές και να συνομιλήσει με τους δημότες όλων των ενοτήτων.