Η Δημοτική Αρχή θέλει ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο πόλης για τα Βίλια, κατανοεί τους κατοίκους και προχώρησε στην αποδοχή όλων των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

05/03/2018  1489
Η Δημοτική Αρχή θέλει ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο πόλης για τα Βίλια, κατανοεί τους κατοίκους και  προχώρησε στην αποδοχή όλων των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

«Οι Βιλιώτες ξέρουν τις ανάγκες τους και τον τόπο τους καλύτερα από όλους» τόνισε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεκτές έγιναν και οι 609 ενστάσεις που υπέβαλαν οι κάτοικοι των Βιλίων μετά την ανάρτηση του Σχεδίου Πόλης των Βιλίων.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο Δημαρχείο Βιλίων την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει και στηρίζει τις ουσιαστικές παρατηρήσεις των κατοίκων. Κοινός στόχος όλων είναι ένα βιώσιμο σχέδιο πόλης που θα καλύπτει τις ανάγκες, θα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά του τόπου και θα παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κριεκούκη τόνισε στην εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο πως βασικές γραμμές του νέου σχεδίου πόλης πρέπει να είναι η διατήρηση της Ιστορικότητας των Βιλίων αλλά και της ποιότητας του περιβάλλοντος παράλληλα και ταυτόχρονα με την εξέλιξη της πόλης με σύγχρονα πρότυπα όπου θα κυριαρχεί η ανθρώπινη κλίμακα και η ασφάλεια.

Από την προσεκτική εξέταση όλων των ενστάσεων διαπιστώθηκε πως οι αστοχίες της μελέτης δεν περιορίζονται σε μία μόνο περιοχή αλλά αφορούν το σύνολο του σχεδίου πόλης καταδεικνύοντας την ακαταλληλότητα της πρότασης του μελετητικού γραφείου, που αρχικά έγινε δεκτή από την επιβλέπουσα υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε πως δεν νοείται ένα εργαλείο της Πολιτείας όπως είναι το Σχέδιο Πόλης να μην έχει την παραμικρή συναίνεση των πολιτών – αυτό αποδεικνύει η υποβολή 609 ενστάσεων - αναγνωρίζοντας και υπογραμμίζοντας πως οι κάτοικοι των Βιλίων, μέσα από τις εύστοχες παρατηρήσεις τους δείχνουν πως ξέρουν καλά τον τόπο τους αλλά και το τι είναι καλό για το μέλλον του.

Έτσι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προτάθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το σύνολο των 609 ενστάσεων που υποβλήθηκαν – σύμφωνα με την εισήγηση και της υπηρεσίας του Δήμου - ώστε να προκύψει ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο πόλεως. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είναι γνωμοδοτική, θα διαβιβασθεί στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, που είναι από το νόμο αρμόδια να αποφασίσει τελικά για την τύχη τους.

Ακολουθεί η εισήγηση της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη προς το Δημοτικό Συμβούλιο.