Για προληπτικούς λόγους θα γίνει συμπληρωματικός ψεκασμός στην ΨΑΘΑ για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2018.

18/10/2018
Για προληπτικούς λόγους θα γίνει συμπληρωματικός ψεκασμός  στην ΨΑΘΑ για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2018.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, θα διενεργήσει συμπληρωματικό και προληπτικό ψεκασμό στην περιοχή της Ψάθας της ΔΕ Βιλίων.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερωθούν σχετικά και να ακολουθήσουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά, θα πραγματοποιηθεί ακμαιοκτονία, στην περιοχή της ΨΑΘΑΣ της Δ.Ε. Βιλίων.

Ο ψεκασμός θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 από 23.00 έως 5.00 πμ κατά μήκος του οικισμού.

Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εάν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

 

  • Την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρες που αναφέρονται θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία πολιτών και για μια ώρα μετά τον ψεκασμό, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

  • Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.

  • Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός (ιδιαίτερα άτομα με προβλήματα υγείας) και κλείστε το κλιματιστικά.

  • Μαζέψτε την μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα από πριν και για μια ώρα μετά τον ψεκασμό.

  • Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους, κατά τη διέλευση του ψεκαστικού οχήματος.

  • Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

 

Σε περίπτωση έκθεσης στα πυρεθροειδή μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο τηλ. 210.7793777 – 210.5212054 & 210.5212000