Άμεση αποκατάσταση της καθίζησης στο οδόστρωμα της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου (Ακτή Ποσειδώνος)

14/05/2019
Άμεση αποκατάσταση της καθίζησης στο οδόστρωμα  της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου (Ακτή Ποσειδώνος)

«Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι για εμάς ζήτημα μικροπολιτικής αλλά χρέος για αποτελεσματική και παραγωγική δουλειά. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν, όπως κάποιοι, τον «ελεύθερο» χρόνο να διαδίδουν συνθηματικές φήμες και ανακρίβειες. Η αποκατάσταση της παραλιακής του Αλεποχωρίου αντιμετωπίζεται από εμάς με σοβαρότητα γνωρίζοντας το πρόβλημα και δουλεύοντας για τη λύση του», υπογραμμίζεται από την πλευρά του Δήμου.

Ενδεικτική της κακής ποιότητας των έργων που έχουν κατασκευαστεί διαχρονικά στον πρώην Δήμο Βιλίων είναι η κατασκευή της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου. Η οδός που κατασκευάστηκε στο παρελθόν χωρίς την κατάλληλη υπόβαση, υφίσταται εδώ και χρόνια διάβρωση από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς καθιζήσεις, που είναι επικίνδυνες για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Το πρόβλημα αυτό, η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει αποφασίσει να το αποκαταστήσει και σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής,  η οποία  ενέκρινε δαπάνη 600.000,00 €, ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι του 2018 την ανακατασκευή λωρίδας του δρόμου στα σημεία που ήταν εμφανείς οι καθιζήσεις.

Το σημείο όπου έχει προκληθεί η πρόσφατη καθίζηση βρίσκεται εκτός της ζώνης των σημαντικών επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα θεμέλια του δρόμου και εκτός του πλάτους του συνολικού έργου της αποκατάστασης.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη βλάβη του οδοστρώματος δεν ήταν εμφανής κατά την εκτέλεση του έργου ώστε να αποκατασταθεί σύμφωνα με την επισυναπτόμενη αναφορά της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, η οποία μελέτησε και επιβλέπει την κατασκευή του έργου και η οποία κινήθηκε άμεσα και αποκατάστησε την βλάβη,  αλλά είναι σε τμήμα όπου έγκειται  στη συνολική ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση της ορθής εκτέλεσης του έργου πραγματοποιείται από κοινή επιτροπή παρακολούθησης της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας. 

Δυστυχώς κάποιοι παρακινούμενοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν ζήτησαν να ενημερωθούν από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά θεώρησαν ότι βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να κατηγορήσουν τον Δήμο και ειδικότερα την σημερινή διοίκηση αθωώνοντας όλους όσους ευθύνονται για την αρχική κατασκευή του δρόμου.

Έχουμε αποδείξει ότι η εκτόξευση λάσπης δεν θα μας εμποδίσει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας, διορθώνοντας προβλήματα που για χρόνια έμεναν άλυτα.

Οι πολίτες του Δήμου έχουν πλέον διαπιστώσει ότι είμαστε η διοίκηση που ενεργούμε δυναμικά και αποτελεσματικά και δεν αναλωνόμαστε σε προεκλογικά «ευφάνταστα» παιχνίδια που δήθεν «ανακαλύπτουν» παραλείψεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Επισυνάπτεται το ενημερωτικό σημείωμα της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας για την πληρέστερη ενημέρωση  των πολιτών.

14 Μαΐου 2019
Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Συνημμένα Αρχεία

2 Φωτογραφίες