Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του Κιθαιρώνα.

20/07/2019
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του Κιθαιρώνα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε χαράδρα στην περιοχή του Κιθαιρώνα στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Από την πρώτη στιγμή ανώτατα στελέχη και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθώς και η Διοίκηση του Δήμου με τη Δήμαρχο, Γιάννα Κριεκούκη τους δύο Αντιδημάρχους Αγγελική Παπακωνσταντίνου και Σπύρο Δρίκο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων Γιώργο Γκιόκα βρέθηκαν στο σημείο ώστε από κοινού να συντονίσουν αποτελεσματικότερα τις προσπάθειες.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολες καθώς η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή όπου δεν επιτρέπει την πρόσβαση επίγειων δυνάμεων και την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων έτσι ώστε  η αντιμετώπισή της γίνεται, εδώ και τέσσερις ώρες, μόνο με εναέρια μέσα.

Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ειδοποιούνται σχετικά με την ασφάλειά τους και κοντινοί  οικισμοί ώστε να είναι προετοιμασμένοι και κυρίως ενήμεροι σε περίπτωση κινδύνου.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμος καθώς και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές για οποιοδήποτε κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς διαπιστώσουν και κυρίως σε περίπτωση φωτιάς να διασφαλίσουν σε προτεραιότητα  την ζωή τους.

3 Φωτογραφίες