«Παίζω και Μαθαίνω» για την διατροφή. Διατροφικό Παιχνίδι για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας σε συνεργασία με το ΤΕΒΑ

01/02/2019
«Παίζω και Μαθαίνω» για την διατροφή. Διατροφικό Παιχνίδι για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας  σε συνεργασία με το ΤΕΒΑ

Μία θαυμάσια ευκαιρία είχαν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών να παίξουν και να μάθουν για την σωστή διατροφή και την ωφέλεια στην υγεία. Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας, υλοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Παίζω και μαθαίνω για τη Διατροφή», που απευθύνεται στα παιδιά που φοιτούν στους Σταθμούς και έχει ως στόχο της ενημέρωσή τους σχετικά με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέσω δημιουργικού παιχνιδιού και διαδραστικών μέσων.

Η δράση πραγματοποιείται από τους συνεργάτες του Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020” του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ). Τα παιδιά με την καθοδήγηση της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, κ. Βιβής Τσάκωνα και την υποστήριξη της Παιδοψυχολόγου κ. Κατερίνας Σολωμού έπαιξαν και έμαθαν για την υγιεινή διατροφή.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου στον Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό Μάνδρας, στις 24 Ιανουαρίου στον 2ο Παιδικό Σταθμό και στις 25 του ίδιου μήνα στον Παιδικό Σταθμό Μάνδρας.

Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε τόσο από το προσωπικό όσο και από τους γονείς και τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και απέδειξε ότι η φροντίδα της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας αποτελεί προϋπόθεση για την μελλοντική ευτυχία τους και απόλυτη προτεραιότητα του δήμου.

10 Φωτογραφίες