Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Εορτασμός των Θεοφανείων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας

08/01/2019
Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Εορτασμός των Θεοφανείων  στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκαν οι Θείες Λειτουργίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Φέτος, επαναφέροντας ο Δήμος ένα έθιμο και μία συνήθεια του τόπου που είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια στην ενότητα της Οινόης, η ρίψη του Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο σιντριβάνι που βρίσκεται στην μικρή πλατεία δίπλα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών.

Επίσης την παράσταση έκλεψαν τρεις «θαρραλέοι» πιστοί που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Πόρτο Γερμενό, προκαλώντας τον ενθουσιασμό και την συγκίνηση όλων των παρευρισκομένων.

Η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, που παραβρέθηκε στον Εορτασμό των Θεοφανείων στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρα και στο Πόρτο Γερμενό, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά υπογραμμίζοντας πως το Φως των Θεοφανείων θα φωτίσει όλους μας και το 2019 θα είναι μία καλύτερη χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και αισιοδοξία ώστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία για τον τόπο.