Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Ολοκληρώνεται η μελέτη αποκατάστασης των Βυζαντινών Κελιών

09/10/2019 | Ετικέτες: # Δελτία Τύπου 2019

Το Φρούριο των Αιγοσθένων που δεσπόζει στον κόλπο του Πόρτο Γερμενό επισκέφθηκε ο Χρήστος Στάθης. Ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής κα Μερκούρη Χριστίνα για την προσπάθεια προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την πορεία της, ενώ ξεναγήθηκε στον ανατολικό πύργο του φρουρίου, που έχει αναστηλωθεί εδώ κι ένα χρόνο.

Σε ότι αφορά τα κελιά που βρίσκονται γύρω από το Ναό, βυζαντινών χρόνων, του Αγίου Γεωργίου ολοκληρώνεται η μελέτη για την αποκατάσταση τους εντός των επόμενων ημερών με στόχο την εκπλήρωση και των υπόλοιπων προϋποθέσεων για την ένταξη τους σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στο Φρούριο πραγματοποιούνται εργασίες στήριξης των μνημείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φθορές που επιδεινώθηκαν από τους τελευταίους σεισμούς.

Ο Χρήστος Στάθης συνεχάρη κι ευχαρίστησε την κυρία Μερκούρη για τις σπουδαίες προσπάθειες των αρχαιολόγων που έχουν αναδείξει το φρούριο των Αιγοσθένων ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας οχυρωματικής τέχνης.

                                                                                                                                                                                                         Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                                                                                 Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας

4 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης