Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Ένα ακόμα έργο, ύψους 2.350.000 ευρώ, ξεκινά για να αλλάξει ριζικά την πόλη της Μάνδρας. Νέοι, καινούργιοι και σύγχρονοι θα γίνουν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι καθώς η Δήμαρχος ,Γιάννα Κριεκούκη υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρεία και ξεκινούν οι εργασίες

29/08/2019 | Ετικέτες: # Αρχείο

Μετά από επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες, με μέθοδο, σχεδιασμό και επιμονή ολοκληρώθηκαν όλες οι ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλες τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της Μάνδρας που επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017. Μία διαδικασία που διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια προκειμένου να καταρτιστεί η μελέτη, να ολοκληρωθεί η διενέργεια του διαγωνισμού, να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να οδηγηθούμε στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία σήμερα 29 Αυγούστου 2019.

Το έργο, ύψους 2.350.000 ευρώ, περιλαμβάνει την λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, των παιδικών χαρών, των αθλητικών χώρων, των πλατειών και των χώρων πρασίνου γεγονός που θα οδηγήσει όχι μόνο στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης αλλά στον ριζικό εκσυγχρονισμό της.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν :

  • την εγκατάσταση νέων οργάνων παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού, περίφραξης, δαπέδων ασφαλείας, 
  • την αποκατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους, όπου έχει καταστραφεί και αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών, όπου έχουν καταστραφεί με φωτοβολταϊκά φωτιστικά
  • την εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση του νερού που προορίζεται για την άρδευση, μέσω της εγκατάστασης αυτοματοποιημένου δικτύου άρδευσης
  • την εγκατάσταση οργάνων εκγύμνασης ενηλίκων κ.α.

Το μεγάλο αυτό έργο έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα μεγάλα έργα που ήδη εκτελούνται και συνεχίζονται και αφορούν στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων και την ασφαλτόστρωση της πλειονότητας των οδών.

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων η Μάνδρα θα είναι μία πόλη καινούργια και σύγχρονη, πρότυπο ανάπτυξης και προοπτικής που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την δοκιμασία που βίωσε και την καταστροφή που υπέστη την 15ης Νοεμβρίου 2017.   

« Με το ξεκίνημα και αυτού του έργου ολοκληρώνεται ο αγώνας που δώσαμε μετά την θεομηνία του Νοεμβρίου για αποκατάσταση της πόλης μας. Είμαι περήφανη γιατί καταφέρνουμε και αφήνουμε μία καινούργια πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτών των έργων και συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την επίπονη προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.

Πριν καιρό είχα πει πως θα κάνουμε την Μάνδρα καλύτερη, πως θα γίνουμε μία πόλη παράδειγμα προς μίμηση. Όλα αυτά τα έργα, η νέα όψη της πόλης, το νέο αυτό έργο που ξεκινά αποδεικνύουν ότι η πόλη της Μάνδρας αξίζει και πρέπει να πάει μόνο μπροστά» δήλωσε η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη.

 Μάνδρα, 29 / 8 / 2019

Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης