Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Απογραφόμαστε, δείχνουμε τη δύναμη του Δήμου μας

23/11/2021 | Ετικέτες: # Ανακοινώσεις

Η Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική Απογραφή Πληθυμσού – Κατοικιών 2021 μέσω εφαρμογής στην ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής θα χρειαστείτε μόνο τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες δημόσιου τομέα (κωδικός taxisnet) και τον 12ψηφιο «Κωδικό Απογραφής» που σας παραδόθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού απογραφικού δελτίου

Για βοήθεια ή διευκρινίσεις κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 211 12 12 031

Η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας μας.

Πρόκειται για μια διαδικασία που διεξάγεται σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 το οποίο ορίζει ο νόμος 4772/2021(ΦΕΚ 17/Α’/05-020-2021).

Στην Απογραφή Κτιρίων και την εξέταση των στοιχείων που προκύπτει από αυτή στηρίζονται μεταξύ άλλων ο αντισεισμικός σχεδιασμός, οι υποδομές ενέργειας και μεταφορών και η γενικότερη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη ενώ μέσω της Απογραφής Πληθυσμού καταγράφεται ο μόνιμος και νόμιμος πληθυσμός των περιοχών.

Στο πλαίσιο της Απογραφής δε συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία, το εμβαδόν, τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που αφορούν τα προς απογραφή κτίρια. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά και αξιοποιούνται μόνο για την κάλυψη στατιστικών αναγκών.

Ο Δήμος μας έχει ήδη επισημάνει τη σημασία της Απογραφής στη διασφάλιση των ρυθμών ανάπτυξης της κοινωνίας μας. "Απογραφόμαστε, δείχνουμε τη δύναμη του Δήμου μας".

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Συνημμένα Αρχεία

2 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης