Εκδήλωση στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη

Εκδήλωση στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη

Ο Δήμος μας πραγματοποιεί εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ζερβονικόλα (επί της οδού Στρατηγού Νικ. Ρόκα).

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη, στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Διοικητής της 112 ΠΤ Μοίρας, Ταξίαρχος Πολυκανδριώτης Αθανάσιος.

Ο "δικός μας" Επισμηναγός

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την απώλεια του "δικού μας" Επισμηναγού...

Ήταν 17 Ιανουαρίου 2000 όταν το πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-4 Phantom, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας με προορισμό εκείνο της Σκύρου προκειμένου να αναλάβει αποστολή 48ωρης επιφυλακής στο Αιγαίο. Κυβερνήτης ήταν ο Σμηναγός Γκόλιας Ευστράτιος και συγκυβερνήτης ο Επισμηναγός Νικόλαος Νέζης.

Λίγο μετά την απογείωση του το αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Ξηροβούνι Βοιωτίας, με αποτέλεσμα το θάνατο των δύο ανδρών.

Ο Νίκος Νέζης είχε γεννηθεί στη Μάνδρα το 1970 και ήταν δευτερότοκος γιος του Δημητρίου και της Ξανθής Νέζη.

Εκδήλωσε από πολύ μικρός την αγάπη του για τα αεροπλάνα. Όποτε άκουγε αεροπλάνο να πετά, σηκωνόταν όρθιος και το χαιρετούσε με λαχτάρα. Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου στη Μάνδρα, πριν μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελευσίνα.

Το σπίτι του ήταν κοντά στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο και ακούγοντας καθημερινά τους κινητήρες τους να βουίζουν, η επιθυμία του "θέριεψε".

"Θα γίνω αεροπόρος ή τίποτα», έλεγε... Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ως επιτυχών στη Σχολή Ικάρων μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων το 1990.

Η πρώτη κουβέντα του όταν έμαθε για την επιτυχία του ήταν: «Μάνα, τώρα είμαι ευτυχισμένος, έκανα αυτό που ποθούσα, δε με κρατάει τίποτα, οι ουρανοί είναι δικοί μας».

"Άνδρες πόλις και ού τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί".

Η ισχύς της πόλης είναι οι άνδρες και όχι τα τείχη ούτε τα άδεια πλοία.

Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

 

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας - Ερυθρών - Οινόης

Γραφείο Τύπου

 

Πηγή: Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.)

Συνημμένα Αρχεία

Mεταφορτωμένα αρχεία

Πρόσκληση Εκδήλωσης στη μνήμη του Επισμηναγού Ν. ΝέζηΑρχείο: pdf 288 kB
Εκδήλωση στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη
Εκδήλωση στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εορτασμός Αγίας Τριάδος Οινόης
Εορτασμός Αγίας Τριάδος Οινόης Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 21:00 στη βραδιά ...
Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες της Εθνικής Αντίστασης στις Ερυθρές
Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες της Εθνικής Αντίστασης στις Ερυθρές 28 Μαΐου 1944 Οι Γερμανοί κατακτητές εκτελούν δι’ απαγχονισμού πέντε Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που ...
"Μην ξεχάσεις να αγαπήσεις" - Παρουσίαση βιβλίου Αρχιμανδρίτου Ιάκωβου Κανάκη
"Μην ξεχάσεις να αγαπήσεις" - Παρουσίαση βιβλίου Αρχιμανδρίτου Ιάκωβου Κανάκη Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Μην ξεχάσεις ...
Στιγμές από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης
Στιγμές από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας- Ερυθρών- Οινόης η Εθνική Επέτειος της 25ης ...
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου "25 Μαρτίου 1821"
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου "25 Μαρτίου 1821" Βρείτε στο συνημμένο έγγραφο το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για τον εορτασμό της ...