Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

“Έκλιναν το γόνυ” στους Ήρωες

Τα περιοριστικά μέτρα προστασίας των δασών μας κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας και η πύρινη λαίλαπα με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο Δήμος μας, μετέθεσαν δύο φορές χρονικά την ετήσια επιμνημόσυνη τελετή των πενήντα εκτελεσθέντων Ελλήνων Αγωνιστών την 9η Αυγούστου 1944 από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η ανάμνηση «έκλινε το γόνυ» ξανά στον υπέρτατο Ηρωισμό. Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Ε. Στάθη υποδέχθηκε στο μνημείο τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Κώτσηρα, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα και το Βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελο Λιάκο.

Μαζί με εκπροσώπους συλλόγων και οικισμών της περιοχής, τις οικογένειες των Ηρώων, μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, τίμησαν το μεγαλείο της θυσίας των πενήντα ηρώων.

Στο σημείο, κατόπιν επιθυμίας των οικογενειών φυτεύτηκαν φέτος πενήντα κυπαρίσσια, ο αριθμός δηλαδή των εκτελεσθέντων Ηρώων, ενώ την αρχή της τελευταίας διαδρομής τους ορίζει πλέον σχετική επιγραφή.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

 

8 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης