Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Ενημέρωση πολιτών σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Υπηρεσίες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με την πρόγνωση της  Ε.Μ.Υ. αναμένεται να πλήξει την Αττική με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή (18/9).

Συνεργεία προέβησαν σε επανελέγχους και εκ νέου καθαρισμούς των φρεατίων, ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., παραθέτουμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της.  

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους, ή ακτές, να αποφεύγουν τη διαμονή σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους,. Μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο για το διήμερο της κακοκαιρίας να μην παραμείνουν στα σπίτια τους αλλά να φιλοξενηθούν από συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην επικράτεια του Δήμου την Παρασκευή (18/9), για το οποίο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Πηγές: https://www.civilprotection.gr/el, http://www.patt.gov.gr/site/

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ευθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

4 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης