Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Επίσκεψη ενόψει αντιπυρικής περιόδου υπό την εποπτεία του Πυροσβεστικού Σώματος

Στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στις 30/3/2021 επίσκεψη στα πυροφυλάκια  όλης της επικράτειας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης Μπότσης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης, συνόδευσαν τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα τους: Διοικητή Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, το Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Σ. Αττικής, Υποστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, το Διοικητή Πυροσβεστικής Δυτ. Αττικής Αρχιπύραρχο Δημήτρη Πατράκη.

Ελέγχθηκαν τα σημεία που φιλοξενούν τις υδατοδεξαμενές, καθώς και τα νέα κλιμάκια πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν πέρυσι από τη Δημοτική Αρχή στο Πανόραμα και το Πόρτο Γερμενό.

Στο περιθώριο της επίσκεψης συζητήθηκε η επισκευή του παλιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Γερμενό, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πυροφυλάκιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από τον Ιανουάριο ο Δήμος έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών δασοπροστασίας ΣΕΔΑΠ (παράλληλα με το σύλλογο εθελοντών «ΠΑΤΕΡΑΣ»), προκειμένου να συνδράμει με τρία πυροσβεστικά οχήματα στην προσπάθεια πυροπροστασίας στο Αλεποχώρι, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενο.   

Όπως συμβαίνει πριν την έναρξη κάθε αντιπυρικής περιόδου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου για να κωδικοποιήσει και να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κλαδεύσεις δέντρων.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

2 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης