Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου

Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, σας καλεί στην εθελοντική αιμοδοσία για τη Δημοτική Τράπεζα αίματος που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2020.

Ο Δήμος μας προχωρά στην ενεργοποίηση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση των χρόνιων κι έκτακτων αναγκών υγείας.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Θριασίου Νοσοκομείου θα βρίσκεται:

Τετάρτη 8 Απριλίου στα Βίλια

Πέμπτη 9 Απριλίου στις Ερυθρές

Παρασκευή 10 Απριλίου στη Μάνδρα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 213 2014 965, 213 2014 953

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, καλό είναι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (ένα τοστ ή ένα σάντουιτς) μισή με μία ώρα πριν την αιμοδοσία. ΟΧΙ μεσημβρινό (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περάσουν 2-3 ώρες). Ούτε θα πρέπει να είστε νηστικοί. Επίσης δεν πρέπει να έχετε παραλείψει το πρωινό σας.

Δε θα πρέπει να βρίσκεστε υπό την αγωγή φαρμάκων, διότι αυτό αυτόματ σας αποκλείει από την αιμοδοσία. Ειδικά όσοι πάσχουν από υπέρταση και η πίεση του είναι ρυθμισμένη με αντιυπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να παραλείψουν την αγωγή τους για 1-2 ημέρες πριν από την αιμοδοσία. Το ίδιο ισχύει και για όσους πάσχουν από υπερχοληστεριναιμία.

Όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν αποτελούν τμήμα κάποιου θεραπευτικού σχήματος, καλό είναι να τα διακόπτουν 3-4 ημέρες νωρίτερα.

Όσοι είναι υπό αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό, το πρωί της αιμοδοσίας δε θα πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Μπορούν να το πάρουν αφού αιμοδοτήσουν.

Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι: παίρνουν β-αποκλειστές, έχουν κάποια αλλεργία σε έξαρση, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα (έκζεμα, ψωριάση, Hashimoto, Crohn κτλ) και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.

Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν κάνει μέσα στους τελευταίους έξι μήνες βελονισμό, μικροεπεμβάσεις, τατουάζ, piercing.

Επίσης θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πάντοτε στην αιμοδοσία παρευρίσκεται γιατρός που έχει την ευθύνη της επιλογής των αιμοδοτών και είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε όποιες απορίες μπορεί να έχετε. 

Την ημέρα της αιμοδοσίας πίνουμε πολλά υγρά, τόσο πριν, όσο και μετά από τη διαδικασία λήψεως.

Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας είτε τον ΑΜΚΑ σας είτε την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας στείλουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο χωρίς ανταπόδοση. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση μας προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Συνημμένα Αρχεία

Mεταφορτωμένα αρχεία

Ανακοίνωση Δημοτικής Τράπεζας ΑίματοςΑρχείο: docx 1 MB
Αίτηση Τράπεζα ΑίματοςΑρχείο: doc 41 kB