Η τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά

Η τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά

Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τις χερσαίες δυνάμεις, καθώς υπήρχαν αρκετές εστίες στην ευρύτερη δασική έκταση του όρους Πατέρα και της Δ.Ε. Βιλίων, ενώ λόγω του σκότους δεν επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα. 

Η προσπάθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, των εθελοντών, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου εστίασε στη διατήρηση της φωτιάς μακριά από οικισμούς και κατοικημένες περιοχές.

Από το πρωί της Τετάρτης επέστρεψαν στις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα στην τελευταία επίσημη ενημέρωση του που εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (18/8) αναφέρει:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων στις 16 Αυγούστου 2021 είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 8 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου