Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η πυρκαγιά, αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η πυρκαγιά, αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη μέρα. στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Από το πρωί της Πέμπτης οι προσπάθειες επιχειρήσεις των δυνάμεων Πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στην αναχαίτιση της πορείας της προς την Οινόη και τον οικισμό Πανόραμα.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς υπάρχουν ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε περίμετρο πολλών χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά αντιμετωπίστηκε στη Δ.Ε. Βιλίων, ωστόσο έλαβε ανατολική κατεύθυνση προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα, την Αγία Παρασκευή και το Καραούλι.

Για τους συγκεκριμένους οικισμούς, εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται εντός του τόξου που δημιουργεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, υπάρχει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να προχωρήσουν τις ενέργειες αν χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης με επιστολή του (συνημμένο έγγραφο) ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

Η τελευταία ενημέρωση (19/8) του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Συνημμένα Αρχεία

Mεταφορτωμένα αρχεία

Αίτημα κήρυξης Δήμου σε έκτακτη ανάγκηΑρχείο: pdf 1 MB