"Μαθαίνω, Αντιδρώ, Προστατεύω"

"Μαθαίνω, Αντιδρώ, Προστατεύω"

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σας προσκαλεί στην ανοικτή εκπαιδευτική ημερίδα για την προστασία από φυσικές καταστροφές που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00 το απόγευμα, στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίμης Δούκας», από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα ενημερώσουν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα.

Επίσης θα υπάρχει θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Η διάρκεια της ημερίδας είναι τέσσερις (4) ώρες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι «Μη Κυβερνητική Οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης», τα μέλη της οποίας συμμετέχουν εθελοντικά σε επιχειρήσεις από το 1978, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Η Κεντρική Διοίκηση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε όλη την Ελλάδα.

Με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συνδράμει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Στελεχώνεται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση που ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.   

Επισυνάπτονται η πρόσκληση της εκδήλωσης και το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομάδας ΔΙάσωσης

Γραφείο Τύπου

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας

Συνημμένα Αρχεία

Mεταφορτωμένα αρχεία

Πρόσκληση σε ΗμερίδαΑρχείο: pdf 564 kB
Δελτίο Τύπου Ελληνικής Ομάδας ΔιάσωσηςΑρχείο: doc 128 kB
Ηχητικό σποτ ΗμερίδαςΑρχείο: mp3 1 MB
"Μαθαίνω, Αντιδρώ, Προστατεύω"
"Μαθαίνω, Αντιδρώ, Προστατεύω"