Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις κατάσβεσης ενώ από το πρώτο  φως της ημέρας συνδράμουν ξανά τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την τελευταία (17/8) επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200.

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, έχοντας πλέον περάσει στην πυκνή βλάστηση του όρους Πατέρας. Η Πολιτική Προστασία προχωρά από χθες όπου κρίνεται απαραίτητο σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών (Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Βένιζα, Θέα, Πανόραμα, Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι)  

Από το μέτωπο της φωτιάς ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης τόνισε μεταξύ άλλων: "Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τη σκληρή μάχη που δίνουν με τις φλόγες".

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες