Οριοθετημένη η φωτιά, χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών λαμβάνει ο Δήμος

Οριοθετημένη η φωτιά, χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών λαμβάνει ο Δήμος

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση σήμερα (20/8) στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έπληξε από τη Δευτέρα 16/8 τη Δ.Ε. Βιλίων και την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος δεν υπάρχου πλέον ιδιαίτερα προβλήματα και οι επιχειρήσεις εστιάζουν κυρίως στη διαβροχή των περιοχών που ακόμη εκδηλώνονται καπνοί, για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Μάλιστα για την επιτήρηση της πυρκαγιάς, εκτός από της περιπολίες, χρησιμοποιούνται από την Πυροσβεστική και drones που μεταφέρουν εικόνα από όλα τα σημεία που πέρασε η φωτιά.

Οι αναζωπυρώσεις που υπήρξαν νωρίς το πρωί αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, εξέλιξη που οδήγησε στην οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός των ωρών που ακολούθησαν.

Με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων πυρόσβεσης θα αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών, οι οποίες ήταν μόνο υλικές, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος Ε. Στάθης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι και με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

«Στους Πυροσβέστες τόσο τους Έλληνες όσο και τους Πολωνούς που πάσχισαν σαν να επρόκειτο για τα δάση της χώρας τους, τους εθελοντές που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, τις συναρμόδιες υπηρεσίες που συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν το Δήμο μας, τους εργαζόμενους σε αυτόν που ήταν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, την Περιφέρεια και το Γιώργο Πατούλη και το Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωσταντίνο που βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια στο πλευρό μας. Είναι μεγάλη η λίστα εκείνων που έτειναν χείρα βοηθείας, κι επιφυλάσσομαι εντός των επόμενων ημερών να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά», δήλωσε ο Χρήστος Στάθης

Εν τω μεταξύ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χρηματοδοτούμενων Δήμων της χώρας για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Η διαδικασία χρηματοδότησης του ανωτέρω ποσού είναι απολογιστική σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και τα παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.    

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου