Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Σε αυξημένη ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Επικοινωνία του Δημάρχου με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Μπάλλος», με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη είχε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιστράτηγο – Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Κολοβέντζος.   

Ο Δήμος μας επίσης συμμετείχε σήμερα (14/10) στην Έκτακτη Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, για την ετοιμότητα των μηχανισμών λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Πέμπτη 14/10/21 μέχρι και την Παρασκευή 15/10/21.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από την ένταση της κακοκαιρίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των μέτρων πρόληψης:

Ο Δήμος ζήτησε από την Περιφέρεια την ενίσχυση του για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα έργου και συγκεκριμένα:

Μία (1) μπουλντόζα

Τρεις (φορτωτές)

2 JCB

Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (213 2014 900) θα παραμείνει στη διάθεση των πολιτών επί 24ωρου βάσης μέχρι την παύση των φαινομένων ενώ με έγγραφο της Περιφέρειας απαγορεύεται η κυκλοφορία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου: 

1. Από Δίστρατα έως Παραλία Αλεποχωρίου μέσω Αγίας Παρασκευής και μέσω Αγίου Ιωάννη Μακρινού.
2. Από Λούμπα Αλεποχωρίου έως Ντουράκο.
3. Από Αλεποχώρι έως Σχίνο.
4. Από διασταύρωση Αγίου Γεωργίου Μάνδρας έως Κρύο Πηγάδι Βιλλίων (μέσω Παναγίτσας).
5. Από Αλεποχώρι έως Ψάθα.

Εφιστάται η προσοχή για την αποφυγή κυκλοφορίας στις καμένες εκτάσεις, ενώ σε όλες τις Ενότητες του Δήμου ο χώρος των ΚΑΠΗ είναι έτοιμος να φιλοξενήσει πολίτες σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα στις οικείες τους. Για τη μεταφορά τους θα υπάρχει πούλμαν του Δήμου.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Μέτρα αυτοπροστασίας

Σε περιοχές στις οποίες προβλέπεται εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η Γ.Γ.Π.Π. (www.civilprotection.gr) συνιστά στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

 

Συνημμένα Αρχεία

Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης