Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Στις θέσεις εκκίνησης για το νέο Πολεοδομικό Σχεδιασμό ο Δήμος

02/08/2021 | Ετικέτες: # Δελτία Τύπου 2021

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης είναι ένας από τους πρώτους δώδεκα (12) Δήμους σε όλη τη χώρα που περιλαμβάνονται στο νέο πολεοδομικό σχεδιασμό.

Έχοντας ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που ανοίγουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια να εναρμονιστεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός με έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, μεταξύ άλλων, καθορίζουν χρήσεις γης, ορίζουν όρους δόμησης, οριοθετούν οικισμούς, σχέδια πόλης, περιοχές προς πολεοδόμηση, προστατευόμενες περιοχές και ρέματα. 

Οι μελέτες θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση 400 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο προϋπολογισμός για τις πρώτες δώδεκα περιοχές στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Δήμος μας, ανέρχεται στα 14,3 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε, μετά την απόφαση του Υφυπουργού Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, μεταξύ των πρώτων δώδεκα δήμων που εντάχθηκαν στο μεγαλύτερο πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας, μετά από εκείνο του Αντώνη Τρίτση τη δεκαετία του ’80. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται καθημερινά κόντρα σε κάθε αντιξοότητα. Όλες οι δημοτικές μας ενότητες αποκτούν προοπτική πολεοδομικού σχεδιασμού, γίνονται πιο φιλικές στους πολίτες και μπαίνουν στις ράγες της ανάπτυξης», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης.

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης