Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Σύγκλιση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου για την Πυροπροστασία

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Ιόλαος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ρόλου του Δήμου σε θέματα πυροπροστασίας  όπως προβλέπεται από αυτό, συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Ιουνίου το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των φορέων που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου, ενώ εξαιρετικά σημαντική ήταν και η παρουσία των Συλλόγων του Δήμου που ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Δήμου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Αεροπορίας του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Ο Δήμος ενημέρωσε για τις ενέργειες του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχέδιο «Ιόλαος», σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και συγκεκριμένα για:

-Την πρόσληψη είκοσι (20) ατόμων για την ενίσχυση της πυροπροστασίας  

-Την έναρξη εργασιών στις δημοτικές ενότητες των Ερυθρών και των Βιλίων

-Τη σύναψη δύο συμβάσεων για αποψίλωση και κλαδέματα στους δημοτικούς δρόμους

-για τη συνέργεια με το πρόγραμμα πυροπροστασίας της Περιφέρειας

-για τη δημιουργία δύο κλιμακίων της Πυροσβεστικής, ένα στην Αγία Σωτήρα κι ένα στο Πόρτο Γερμενό

-για τις δύο συμβάσεις καθαρισμών και αποψίλωσης με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)

-για την πρόταση του έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης σε θέματα αντιπυρικής προστασίας.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι φορείς ανέπτυξαν την επιχειρησιακή του ευθύνη και τις θέσεις επί διαφόρων θεμάτων, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών που προκύπτουν από φαινόμενα πυρκαγιών.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

2 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης