Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Συμμετέχω, ανακυκλώνω, κερδίζω

Ο Δήμος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «The Green City» (Πράσινη Πόλη), δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να αποκομίσουν όφελος μέσω της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα στηρίζει την προσπάθεια της κυκλικής οικονομίας.

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται κάθε φορά που ανακυκλώνουν, μετατρέποντας σε πόντους προς εξαργύρωση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις  το βάρος των υλικών (δείτε τον κατάλογο στο συνημμένο έγγραφο).

Κάθε Τρίτη, ειδικό όχημα ανακύκλωσης θα βρίσκεται:

Στη Μάνδρα (Κεντρική Πλατεία), από τις 09:30π.μ. – 11:30π.μ.

Στα Βίλια (Κεντρική Πλατεία), από τις 12:15μ.μ. – 14:15μ.μ.

Στις Ερυθρές (μπροστά στο κτίριο του Δημαρχείου), από τις 14:40μ.μ. – 15:40μ.μ.

Οδηγίες για τα υλικά

Φέρνετε τα υλικά στο Κινητό Πράσινο Σημείο, είτε διαχωρισμένα ανά είδος σε χωριστές σακούλες, είτε θα πραγματοποιείται διαχωρισμός επιτόπου με τη βοήθεια του προσωπικού.

Οι τύποι των υλικών που μπορείτε να απορρίψετε στο Κινητό Πράσινο Σημείο είναι:

Πλαστικά κατηγορίας PET

Σύμμεικτα Πλαστικά

Αλουμίνιο

Σιδηρούχα Μέταλλα

Χαρτί / Χαρτόνι

Γυαλί

Μπαταρίες

Βρώσιμα Έλαια και Λίπη

Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός

Ρούχα

Είναι απαραίτητο τα υλικά να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα. Ιδανικά να έχουν ξεπλυθεί αυτά που είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κ.α.

Τα βρώσιμα έλαια και λίπη, θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια /δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στους ειδικούς περιέκτες (βαρέλια).

Οδηγίες για πολίτες

Βήμα 1: Φτάνετε στο Κινητό Πράσινο Σημείο έχοντας στην κατοχή σας τα προς ανακύκλωση υλικά.

Βήμα 2: Εγγραφή/Ταυτοποίηση σου και παραλαβή της προσωπικής σας κάρτας ανακύκλωσης. Μπορείτε  να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής / αναγνώρισης εδώ.

Βήμα 3: Παραδίδετε τόσο την κάρτα ανακύκλωσης όσο και τα ανακυκλώσιμα υλικά στο προσωπικό.

Βήμα 4: Το προσωπικό σαρώνει την κάρτα και ζυγίζει τα υλικά. Οι κατάλληλοι πόντοι μεταφέρονται στον λογαριασμό σας, ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών που ανακυκλώσατε.

Βήμα 5: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με το προσωπικό να απορρίπτει τα υλικά στα κατάλληλα δοχεία και μπορείτε να δείτε  την ανανέωση των πόντων σας.

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

3 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης