Φαξ. 210 5555880
Τηλ. 213 2014900

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με το Γενικό Γραμματέα Μανώλη Γραφάκο

Σήμερα, Πέμπτη 04 Νοεμβρίου 2021, στα γραφεία του ΥΠΕΝ έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων του Θριασίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο. Το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ερυθρών-Οινόης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, με την Αντιδήμαρχο Σωτηρία Αργυρίου και το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Ραφτόπουλο. Στη συνάντηση ακόμη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου με το Γενικό Γραμματέα του Στάθη Ρεστένη, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης.

Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τα δίκτυα αποχέτευσης της περιοχής και ο Δήμαρχος Χρήστος Στάθης έθεσε προς συζήτηση αυτό που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στην Δημοτική Ενότητα της Μάνδρας, αιτούμενος την ταχύτερη δυνατή έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης που έχει κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η προώθηση των έργων ύδρευσης και ομβρίων, έτσι ώστε να κατασκευασθούν μαζί με το δίκτυο ακαθάρτων και να δοθεί γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης.

Ο Δήμος ακόμη ζήτησε την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων και αστοχιών του κατασκευασμένου δικτύου και δρομολογήθηκε από την ΕΥΔΑΠ η άμεση επίλυση με δικά της συνεργεία, τα οποία θα ξεκινήσουν από αύριο εργασίες. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση νέων συνδέσεων στο υπάρχον κατασκευασμένο δίκτυο με πόρους του Υπουργείου.

Τέλος, ακολούθησε συνάντηση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα, όπου ο Δήμαρχος έθεσε τα παρακάτω θέματα και συμφωνήθηκε ο τρόπος υλοποίησής τους:

α) Επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση του Ε.Ε.Λ. των Βιλίων
β) Επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση του Ε.Ε.Λ. των Ερυθρών
γ) Αποχέτευση των Ερυθρών
 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

3 φωτογραφίες #
Σχετικές Αναρτήσεις

Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, αποδέχεστε την χρήση τους.Όροι χρήσης