Χαιρετισμός Χρήστου Ε. Στάθη για την «25η Μαρτίου 1821»

Χαιρετισμός Χρήστου Ε. Στάθη για την «25η Μαρτίου 1821»

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος Ε. Στάθης, απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και τη συμπλήρωση εκατόν ενενήντα εννέα χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Με τα περιοριστικά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού να καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κος Στάθης υπογραμμίζει στις δηλώσεις του τη διαχρονική αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα και την αναγκαία, που οι περιστάσεις επιβάλλουν, εθνική ευθύνη για την προστασία της πατρίδας και των συνανθρώπων μας από τον Covid-19.  

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, 199 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, έρχεται να σφυρηλατήσει, ενδεχομένως περισσότερο από ποτέ, την εθνική μας ευθύνη.

Η χώρα μας, η κοινωνία μας, δοκιμάζεται από «έναν αόρατο, όχι όμως ανίκητο εχθρό», τον οποίο όλοι μας καλούμαστε να αναχαιτίσουμε. 

Καλούμαστε να το κάνουμε προστατεύοντας ο ένας τον άλλο, προστατεύοντας τις οικογένειες μας, την πατρίδα μας, όπως έκαναν το 1821 οι ήρωες της Ελλάδας που σήμερα τιμούμε.

Εμείς όμως δε χρειάζεται να χύσουμε το αίμα μας, αλλά να το εμποδίσουμε να χυθεί, μη επιτρέποντας στο νέο κορωνοϊό να εξαπλωθεί περισσότερο ανάμεσα μας. 

Μπορεί να καθίσταται επιτακτική η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και των παρελάσεων,  όμως η μνήμη στέκει μέσα μας πάντα αγέρωχη.

 Άλλωστε η αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα διαχρονικά συγκλόνιζε!

Αυτή την αγάπη ας μοιραστούμε όλοι σήμερα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για να διώξουμε από τις ζωές μας τον covid-19 που απρόσκλητα και βίαια προσπαθεί να τρυπώσει. 

Όπως γνωρίζετε με τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μεθοδικά τις ενέργειες προστασίας του Δήμου μας. Ακολουθώντας τα περιοριστικά μέτρα του κράτους, μένουμε στο σπίτι μας, ελαχιστοποιούμε τις μετακινήσεις μας και μένουμε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα μας.

Καλή δύναμη σε όλους,  Ζήτω η 25η Μαρτίου»!

Από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020, από τα μεγάφωνα του Δήμου ακούγονται οι μελωδίες των Ελλήνων μουσουργών Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζηδάκι, Σταμάτη Σπανουδάκη, ταξιδεύοντας τους πολίτες σε διαχρονικές μουσικές διαδρομές που διαφήμισαν την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο με στόχο την αποσυμφόρηση από την πίεση όσων ζούμε.

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Χαιρετισμός Χρήστου Ε. Στάθη για την «25η Μαρτίου 1821»
Χαιρετισμός Χρήστου Ε. Στάθη για την «25η Μαρτίου 1821»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Διαδικτυακή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων Στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Περιφέρεια Αττικής και Αρμενική Εθνική ...
Δωρεάν rapid test την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Δωρεάν rapid test την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης συμμετέχει στους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid ...
Συνάντηση Χρήστου Στάθη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη
Συνάντηση Χρήστου Στάθη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη Τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος ...
«Μαζί μπορούμε να είμαστε δυνατοί» (video)
«Μαζί μπορούμε να είμαστε δυνατοί» (video) Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης για τη στήριξη των πολιτών στην εποχή ...
Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της "25ης Μαρτίου 1821"
Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της "25ης Μαρτίου 1821" Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της ...